Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2018

Τραπεζικά ακίνητα: Οταν ο χρόνος... «τρώει» το χρήμα

Τραπεζικά ακίνητα: Οταν ο χρόνος... «τρώει» το χρήμα

Κοντά στην αξία αποτίμησης πωλούν οι τράπεζες τα μεμονωμένα ακίνητα που διαθέτουν στην αγορά μέσω αυτόνομων διαδικασιών (διαγωνισμοί, Διαδίκτυο, κ.α.) υποστήριξαν την Τρίτη τα τραπεζικά στελέχη που συμμετείχαν στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκε με αφορμή το συνέδριο της Prodexpo.

Εξήγησαν, όμως, πως για να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους μείωσης των «κόκκινων δανείων», βγαίνουν προς πώληση και μεγάλα χαρτοφυλάκια με εξασφαλίσεις σε ακίνητα.

Για τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, που περιλαμβάνουν κάποια καλά ακίνητα-κράχτες, αλλά και δεκάδες ακίνητα δεύτερης διαλογής, οι τιμές θα είναι πολύ χαμηλές. Οι προσφορές που αναμένεται να υποβάλουν τα ξένα funds για την απόκτηση των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων εκτιμάται πως θα κινούνται κοντά στα είκοσι σεντς για κάθε ευρώ «κόκκινου δανείου» που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Τα στελέχη των τραπεζών εξήγησαν πως ακόμα και ένα καλό ακίνητο χρειάζεται μήνες για να πωληθεί μέσω της παραδοσιακής οδού (διαγωνισμός κ.λπ.), κάτι που θεωρείται πολυτέλεια με βάση τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα ξεκαθαρίσματος των «κόκκινων δανείων».

Οι ίδιοι θεωρούν πως τα καλά ακίνητα που είναι στα μεγάλα χαρτοφυλάκια (π.χ. το Amoeba που πωλεί η Πειραιώς) θα φτάσουν κάποια στιγμή στην αγορά, αφού οι ξένοι επενδυτές κάνουν το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, μαζί με τους συμβούλους ακινήτων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v