Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2018

Ελλάκτωρ: Θα πωλούσε, αν μπορούσε, αλλά έγινε αντιπρόεδρος!

Ελλάκτωρ: Θα πωλούσε, αν μπορούσε, αλλά έγινε αντιπρόεδρος!

Επειδή καμιά φορά στη χιονοστιβάδα των ειδήσεων, δεν διακρίνονται αμέσως τα «διαμάντια» που κατά καιρούς γράφονται, επανερχόμαστε σήμερα στα όσα συνέβησαν χθες μεταξύ Αναστάσιου Καλλιτσάντση και Γιάννη Τζιβέλη, με αφορμή τον εμφύλιο στην Ελλάκτωρ.

Ο Γιάννης Τζιβέλης, επί χρόνια μέτοχος της Ελλάκτωρ (κατείχε το 10%, το οποίο όμως είχε βάλει ως ενέχυρο στην Alpha Bank, κι όταν δεν αποπλήρωσε τις δανειακές του υποχρεώσεις, η τράπεζα το έβγαλε πέρυσι τέτοιες ημέρες σε πλειστηριασμό), επί επίσης χρόνια μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και πρόσφατα εκλεγείς αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του ομίλου, απέστειλε επιστολή (η οποία διέρρευσε) ασκώντας κριτική στη διοίκηση των αδερφών Καλλιτσάντση.

Στην επιστολή του ο κ. Τζιβέλης αναφερόταν σε προηγούμενη επιστολή που είχε στείλει σε όλο το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ τον Ιανουάριο του 2016, καταθέτοντας τους προβληματισμούς του για την πορεία του ομίλου.

Έλεγε λοιπόν τον Ιανουάριο του 2016, ο τότε μεγαλομέτοχος και μέλος Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, απευθυνόμενος προς το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου: «Με αφορμή τους μετόχους θα σας υπενθυμίσω τη δική μου περίπτωση: Μετά τα 4 εκατ. μτχ. που πήρα το 2005, αγόρασα 13 εκατ. μτχ. πουλώντας Τιτάνα, διότι τότε έβλεπα την προοπτική της Ελλάκτωρ στον Κόλπο, στην επένδυση του χρυσού στη Χαλκιδική και στα μερίσματα της Αττικής Οδού.

Εάν η τράπεζα που με χρηματοδότησε δεν είχε φερθεί τόσο στενοκέφαλα, δεσμεύοντάς μου επί έξι και πλέον χρόνια κάθε δυνατότητα συναλλαγής, θα είχα αποχωρήσει από την εταιρία όπως έπραξα και σε άλλες περιπτώσεις (Τράπεζα Πειραιώς, Ευρωπαϊκή Πίστη κ.λπ.), μόλις καταλάβαινα ότι δεν είχαν προοπτική».

Και διερωτόμαστε:

Αν κάποιος με τις ιδιότητες του κ. Τζιβέλη δεν πιστεύει στις προοπτικές μίας εταιρείας, δεν πρέπει πέρα από το να σκέφτεται ότι θα ήθελε να πουλήσει απλά τις μετοχές του, να παραιτηθεί και από την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της; Πώς μπορεί να υπηρετεί σωστά τον ρόλο του απέναντι στο σύνολο των μετόχων, αν ο ίδιος πρώτα από όλα δεν πιστεύει στην εταιρεία της οποίας είναι μέλος της Διοίκησης;
Πολύ περισσότερο τώρα, που δεν είναι απλό μέλος αλλά αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ελλάκτωρ... 

Αξιες προσοχής είναι και οι επισημάνσεις που είχε καταθέσει στο Δ.Σ. της εταιρείας πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια και φαίνεται πως ταυτίζονται σε πολλά σημεία με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της πλευράς Καλλιτσάντση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v