Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2018

Η Folli Follie και η... «σχιζοφρένεια» του ομίλου Fosun

Η Folli Follie και η... «σχιζοφρένεια» του ομίλου Fosun

Η επιστολή της πορτογαλικής ασφαλιστικής Fidelidade-Companhia de Seguros, θυγατρικής της Fosun, προς την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ζήτησε ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη Folli Follie, απεστάλη στις 9 Μαΐου 2018.

H εγρήγορση της πορτογαλικής ασφαλιστικής στην οποία μόλις στα τέλη Απριλίου πέρασε ποσοστό 10% της Folli Follie (από το συνολικό 13,89% που κατείχε τότε η Fosun) υπογραμμίζει την «κανονικότητα» με την οποία λειτουργούν οι οργανισμοί που εποπτεύονται από σοβαρές αρχές.

Από την άλλη, η στάση της Fidelidade-Companhia de Seguros μεγεθύνει την αντίφαση που δημιουργεί η στάση της Fosun International, η οποία όχι μόνον καθυστέρησε να ζητήσει εξηγήσεις (μέσω enquiry letter προς τη Folli Follie) στις 17 Μαΐου, αλλά συνέχισε να αγοράζει μετοχές της Folli Follie καθ' όλο το διάστημα που η θυγατρική της ζητούσε εξηγήσεις, αυξάνοντας το ποσοστό που κατέχει πλέον στη FF στο 16,37%.

Όσο για το αν απευθύνθηκε και η ίδια στην Ε.Κ. για κάποιου τύπου επίσημη ενημέρωση, φαίνεται ότι δεν της πέρασε καν απ' το μυαλό...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v