Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2002

Οι προτιμήσεις του κ. Levcovich

Οι επιταγές του γνωστού γκουρού της SSSB Τ. Levkovich, αναφορικά με την πορεία συγκεκριμένων κλάδων, περιήλθαν εις γνώσιν και κατοχήν του Xαμαιλέοντα και σπεύδει να σας τις παραθέσει.



Ο κορυφαίος οικονομολόγος της εταιρίας υποστηρίζει πως στους κλάδους των Utilities, αλλά και στις βιομηχανικές εταιρίες μάλλον θα κάνουν ”παρέα” οι αρκούδες, αφού εκτιμάται πως η συμπεριφορά τους θα είναι κατώτερη ή ανάλογη των υπολοίπων κλάδων (Underweight και Market weight αντίστοιχα). Ως εκ τούτου, προχώρησε σε υποβάθμισή τους.

Την παραπάνω άποψη στηρίζει στο γεγονός πως ουκ ολίγες εταιρίες των κλάδων αυτών υπέφεραν αρκετά, σημάδι που, σύμφωνα με τον Τ. Levkovich, καταδεικνύει πως η πίεση πιθανόν να μην ολοκληρώθηκε ακόμη.

Φάρμακο όμως για τις αγορές και τις ”τσέπες” των αγοραστών θεωρεί τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και εκείνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα υγείας γενικότερα, ενώ παραμένει θετικά προσκείμενος προς τα χαρτιά του τραπεζικού κλάδου, θεωρώντας πως οι ταύροι αφίκνυνται αργά ή γρήγορα, ύστερα μάλιστα από την κατατρακύλα που κατέγραψαν οι τιμές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τέλος θετικά διάκειται έναντι των εταιριών που παράγουν και διακινούν καταναλωτικά αγαθά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v