Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2018

«Σεφτές» στη μεταμνημονιακή περίοδο με απεργία από τα παλιά

«Σεφτές» στη μεταμνημονιακή περίοδο με απεργία από τα παλιά

«Σεφτέ» στη μεταμνημονιακή περίοδο με «συνταγή» από τα παλιά αποφάσισε να κάνει το ΠΑΜΕ. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει η στήλη την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με 14+1 αιτήματα.

Εκτός από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, η ΠΝΟ ζητά –μεταξύ άλλων- την επαναφορά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ μνημονίων καθεστώς, την αποκατάσταση της άδικης φορολογίας και την επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου.

Απειλεί, δε, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν τα παραπάνω μαξιμαλιστικά αιτήματα δεν γίνουν αποδεκτά. Αν η απόφαση της ΠΝΟ αποτυπώνει την μεταμνημονιακή τακτική, που θα ακολουθήσουν ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, ξεκινάμε την επιστροφή στην ομαλότητα στραβά.

Το γεγονός, δε, ότι η απεργία προκηρύσσεται με μαξιμαλιστικά αιτήματα, την ώρα που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δείχνει ότι σε επίπεδο νοοτροπίας δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την εποχή της αμεριμνησίας.

ΥΓ: Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι μόνο τον Ιούνιο τα ταξιδιωτικά έσοδα ήταν κατά 2,3 δισ. ευρώ αυξημένα (16%) έναντι του αντίστοιχου περσυνού μήνα.

ΥΓ Ι: Την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού προειδοποίησε ότι λόγω της αυστηροποίησης του ευρωπαικού πλαισίου για θέματα αστικής ευθύνης και αποζημιώσεων «δεν θα αργήσει η στιγμή που οι τουρίστες θα στραφούν κατά των απεργών και στην ακτοπλοΐα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v