Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2018

Πάνε κι... έρχονται στην ΕΤΑΔ

Πάνε κι... έρχονται στην ΕΤΑΔ

Τώρα που είναι στην επικαιρότητα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρική του υπερταμείου, στη στοά της οδού Βουλής δεν συζητούν μόνο για τα αρχαία που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των νέων περιουσιακών στοιχείων. Συζητούν και για έναν διευθυντή ο οποίος παραιτήθηκε ξαφνικά, έπειτα από μια επίσκεψη στα νότια της χώρας. «Για προσωπικούς λόγους» βέβαια.

Για να μη γράφουμε μόνο τα δυσάρεστα, ήδη προωθούνται σοβαρές αλλαγές στην κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται περισσότερα από 70.000 ακίνητα. Ετοιμάζεται, όπως μαθαίνουμε, η τοποθέτηση τριών νέων γενικών διευθυντών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πρόσωπο που είχε ηγετική θέση στο ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει από πρώτο χέρι περί real estate.

Από το ΤΑΙΠΕΔ ακούγεται πως θα είναι και η δεύτερη μεταγραφή γενικού διευθυντή, ενώ αναζητείται το όνομα του τρίτου.

Το επόμενο στάδιο είναι, βέβαια, η αλλαγή του κανονισμού προμηθειών της εταιρείας.

 

ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. Εκτός από το κτίριο του πρώην «Esperia» και το ακίνητο της Ζαλοκώστα 7, ένα ακόμα συγκρότημα παραχωρείται στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Πρόκειται για το οκταώροφο κτίριο ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ), που βρίσκεται απέναντι από το (πρώην) υπουργείο Εμπορίου στην Πλατεία Κάνιγγος.

Το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 3.501 τετραγωνικών μέτρων επί των οδών Κάνιγγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12 και γειτνιάζει μάλιστα με άλλο ξενοδοχείο.

Σύμβουλος του ταμείου είναι η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, μέλος του δικτύου της BNP Paribas Real Estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v