Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2018

ΔΕΠΑ: Τo micromanagement Τζώρτζη και οι γκρίνιες στα υψηλά κλιμάκια

ΔΕΠΑ: Τo micromanagement Τζώρτζη και οι γκρίνιες στα υψηλά κλιμάκια

Στα αυτιά μας φτάνουν τελευταία αρκετές «γκρίνιες» για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνήθως έγκυρες πηγές, ο πρώην γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που τοποθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη στη θέση του Θεόδωρου Κιτσάκου, φέρεται να κωλυσιεργεί εντυπωσιακά στη λήψη αποφάσεων.

Κι όχι μόνο σημαντικών, όπως για παράδειγμα στην προμήθεια αμερικανικού φορτίου LNG ή στον τρόπο του split της ΔΕΠΑ για την αποκρατικοποίηση, αλλά και… ασήμαντων! Ακόμη και στην έγκριση απλών δαπανών, για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης.

Τα δύο πρώτα θέματα είναι όντως σοβαρά και χρειάζονται προσοχή. Ο χρόνος όμως τρέχει, ενώ οι δανειστές και το θετικό momentum των ελληνοαμερικανικών σχέσεων δεν μπορούν να περιμένουν… Με αποτέλεσμα, τη δυσαρέσκεια στα εδώ υψηλά κλιμάκια.

Οι ίδιες πηγές παρατηρούν επίσης ότι είναι πιθανόν ο κ. Τζώρτζης, εξαιτίας της απειρίας στη διοίκηση επιχειρήσεων, να έχει πέσει θύμα των ανασφαλειών και της ατολμίας του.

Όπως και να 'χει, ό ίδιος φέρεται να ασχολείται υπέρμετρα με το αγγλιστί λεγόμενο «micromanagement». Δηλαδή να δαπανά υπέρμετρο χρόνο και «φαιά ουσία» για θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείται αν ήταν υπεύθυνος σε ένα… μαγαζάκι της σειράς, όχι όμως ως επικεφαλής της ΔΕΠΑ, που διαθέτει πληθώρα στελεχών και μηχανισμών.

Προς το παρόν βέβαια, επίσης έγκυρες πηγές διαβεβαιώνουν τη στήλη ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του.

Οι γκρίνιες όμως συνεχίζονται κι όσο περνά ο καιρός εντείνονται

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v