Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2018

Ξέχασαν την άδεια αλλά όχι τις... κορδέλες στη Ρεβυθούσα

Ξέχασαν την άδεια αλλά όχι τις... κορδέλες στη Ρεβυθούσα

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Σήμερα κόβεται η κορδέλα της νέας (τρίτης) δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ, στο νησάκι της Ρεβυθούσας, εγκαίνια στα οποία ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Ποιος είναι ο λόγος; Όπως πληροφορείται η στήλη, για τη λειτουργία της δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική άδεια. Και όχι μόνο η οριστική… ούτε καν η προσωρινή άδεια εμπορικής λειτουργίας!

Ο ΔΕΣΦΑ, λένε οι πληροφορίες, έπεσε κατά κάτι… εκτός του προγραμματισμού του έργου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υποβολή της αίτησης έκδοσης της προσωρινής άδειας και κατ’ επέκταση και η αδειοδοτούσα αρχή (Διεύθυνση Υδρογονανθράκων του υπουργείου ΠΕΝ) να μην έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη αδειοδοτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο ακύρωσε την επίσκεψη, με πηγές του Μαξίμου να επισημαίνουν ότι «δεν έβγαινε το πρόγραμμα», λόγω και της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. 

Τα εγκαίνια όμως δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Σε ό,τι αφορά τη σημασία της μη κατοχής της συγκεκριμένης άδειας, ως προς το τελετουργικό της κοπής της κορδέλας, δεν παίζει κανένα ρόλο. Ως προς την ουσία της λειτουργίας της δεξαμενής… η σημασία είναι μεγάλη. Δεξαμενόπλοιο με φορτίο LNG της ΔΕΠΑ είναι προγραμματισμένο να φτάσει τον Δεκέμβριο για να εκφορτώσει ποσότητες.

Και όπως μαθαίνουμε, είναι σε εξέλιξη ένας «αγώνας δρόμου», ώστε να έχει εκδοθεί η προσωρινή άδεια μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Διαφορετικά, η δημόσια επιχείρηση θα είναι αντιμέτωπη με έξτρα ναύλα ή θα πρέπει να ξεφορτώσει με ευθύνη του εργολάβου και κατασκευαστή της δεξαμενής…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v