Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2018

Σφηνάκια με ερωτήματα για Nexans και το παζάρι της Τρ. Αττικής

Σφηνάκια με ερωτήματα για Nexans και το παζάρι της Τρ. Αττικής

ΟΜΙΛΟΣ NEXANS: H μετοχή της πολυεθνικής Νexans έχει καταγράψει φέτος απώλειες άνω του 50% στο γαλλικό χρηματιστήριο, υποχωρώντας το Νοέμβριο σε χαμηλό δεκαπέντε ετών(!), μετά τη δεύτερη μείωση των προβλέψεων για τα ετήσια EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων).

Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία υποβάθμισε στις αρχές Νοεμβρίου την πρόβλεψη για τα EBITDA κατά 5%, στα 325 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Νexans έχει δεχθεί πιέσεις μετά την εξαγορά της ανταγωνιστικής ιταλικής Prymsian από τον αμερικανικό κολοσσό General Cable τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ αναταράξεις προκάλεσε και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

Τώρα, είναι απορίας άξιο το πώς μέσα σ’ αυτό το δυσμενέστατο περιβάλλον -λες και δεν είχε άλλα προβλήματα- ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος έθεσε ως προτεραιότητα την υποβολή δημόσιας πρότασης για την έξοδο της ελληνικής θυγατρικής του από το ταμπλό του ΧΑ…

Και επίσης απορίας άξιο είναι το πώς ο ίδιος όμιλος πριν από τρία χρόνια επέμενε πεισματικά να προχωρήσει σε τόσο μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Νexans Hellas, έτσι ώστε όχι μόνο να σβήσει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της τελευταίας, αλλά και να της αφήσει στο ταμείο πλεονάζουσα ρευστότητα.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στην τελική φάση των συζητήσεων για την πώληση της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής.

Το προηγούμενο διάστημα έτρεξε διαγωνιστική διαδικασία και μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών επιλέχθηκε προτιμητέος επενδυτής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v