Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2019

Εσπασε και η Πειραιώς τα... δεσμά του τοποτηρητή

Εσπασε και η Πειραιώς τα... δεσμά του τοποτηρητή

Απελεύθερη είναι από 1/1/2019 η Τράπεζα, καθώς ολοκλήρωσε το σύνολο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει έναντι της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), με το πλάνο αναδιάρθρωσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία (σ.σ. έχει υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας με τη Eurobank Bulgaria και αναμένεται η λήψη των εγκρίσεων), θα έχουν ολοκληρωθεί τυπικά όλα τα προαπαιτούμενα.

Πάντως, η DG Comp, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, δέχθηκε ο monitoring trustee της Πειραιώς να μη συμμετέχει από 1 Ιανουαρίου στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Πλέον, ο monitoring trustee θα παρακολουθεί, ως τοποτηρητής της DG Comp, μόνο την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης από τη Βουλγαρία, καθώς και τη μείωση του χαρτοφυλακίου μη εισηγμένων μετοχών, αξίας (ανά επένδυση) άνω των 5 εκατ. ευρώ, θέμα που έχει κολλήσει, λόγω νομικών εμπλοκών.

Για την ιστορία, η Πειραιώς πούλησε περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 δισ. ευρώ για να πετύχει τις δεσμεύσεις αποεπένδυσης που είχε αναλάβει έναντι της DG Comp, μετά τη διπλή λήψη κρατικής βοήθειας.

Πληρωμένη ακριβά η ελευθερία της…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v