Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2019

Η ΑΜΚ της Μοτοδυναμικής και οι... παλιές καλές ημέρες

Η ΑΜΚ της Μοτοδυναμικής και οι... παλιές καλές ημέρες

Η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Μοτοδυναμικής θύμισε «παλιές καλές ημέρες» του ελληνικού χρηματιστηρίου, όχι απλά γιατί υπερκαλύφθηκε, αλλά κυρίως διότι συμμετείχε στην έκδοση η μεγάλη πλειονότητα των μικρομετόχων, πολλοί εκ των οποίων ζητούσαν να αποκτήσουν και επιπλέον τίτλους μέσα από τη διαδικασία της προεγγραφής.

Και όλα αυτά για μια έκδοση (3 νέες μετοχές σε κάθε 2 παλαιές), όπου περίπου κάθε επενδυτής καλείτο ουσιαστικά να διπλασιάσει τη θέση του στην εισηγμένη εταιρεία.

Σχολιάζοντας γνωστός χρηματιστής την εξέλιξη υποστήριξε πως από την ΑΜΚ της Μοτοδυναμικής προέκυψε ένα θετικό συμπέρασμα: πως αν μια εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑ έχει να επιδείξει καλό track record (ανοδική κερδοφορία, αύξηση στην τιμή της μετοχής κατά τα τελευταία χρόνια) και ζητά χρήματα για ένα ρεαλιστικά αισιόδοξο project, τότε «λεφτά υπάρχουν» ακόμη και από τους Έλληνες μικροεπενδυτές.

ΥΓ: Η ζήτηση θεσμικών χαρτοφυλακίων και μικροεπενδυτών υπερκάλυψε το τμήμα της έκδοσης που προέκυψε από τη μη συμμετοχή της Yamaha στην ΑΜΚ. Έτσι, η τελευταία είδε το μονοψήφιο ποσοστό της να ψαλιδίζεται περαιτέρω.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v