Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2019

Παρενέργειες στα έργα οδοφωτισμού από τις δημοτικές εκλογές

Παρενέργειες στα έργα οδοφωτισμού από τις δημοτικές εκλογές

Ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, που δήλωσε πως «δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ» για τη σύμβαση αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο νησί που βρήκε έτοιμη, δεν είναι ο μοναδικός που αμφισβητεί τις διαδικασίες για δεκάδες αντίστοιχα έργα, με τις οποίες έχει ασχοληθεί εκτενώς το Euro2day.gr.

Περίπου 25 έργα, προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Είτε επειδή άλλαξε ο δήμαρχος, είτε επειδή ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως οι διαγωνισμοί προχώρησαν με αμφιβόλου αξιοπιστίας παραδοχές.

Αναφέρεται, για παράδειγμα, μεγάλος δήμος του Λεκανοπεδίου στον οποίο έχει υπογραφεί σύμβαση για την αντικατάσταση των φωτιστικών και τη διαχείριση του οδοφωτισμού για 12 χρόνια, που έχει ήδη καταστεί ζημιογόνος. Γιατί; Διότι είχε «μαϊμού» παραδοχές για τον πληθωρισμό, για τον ΦΠΑ κ.ά. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε άλλους δήμους, από μελέτες του ίδιου παράγοντα, που οδηγούσαν στον ίδιο ανάδοχο... 

Κάποιοι θεωρούν πως τώρα είναι ευκαιρία ώστε να αλλάξει το μοντέλο των έργων οδοφωτισμού, ώστε αντί για απλή αντικατάσταση λαμπτήρων με κινέζικης κατασκευής προϊόντα να συνοδευτεί από επενδύσεις που συνδέονται με τις «έξυπνες πόλεις» (smart cities).

Είτε πρόκειται για ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα, είτε για συστήματα ελέγχου στάθμευσης, διαχείρισης απορριμμάτων κ.λπ.

Ποτέ δεν είναι αργά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v