Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2002

Η εκατόμβη θυμάτων στη Μόσχα και οι αγορές

Η επέμβαση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και η εκατόμβη θυμάτων που προκάλεσε στο υπό τρομοκρατική κατάληψη θέατρο της Μόσχας, μόνο προσωρινά φαίνεται να έδωσε ”λύση” στον πρόεδρο Πούτιν.

Ο υπολογισμός των θυμάτων (που ήδη ξεπερνούν τα 120) είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η σύρραξη στην Τσετσενία επανήλθε στο προσκήνιο της ρωσικής κοινής γνώμης (και όχι μόνον) με τον πλέον βίαιο τρόπο.

Οι ενδείξεις συμμετοχής ενόπλων όχι μόνο από την Τσετσενία, αλλά και από περιοχές της Μέσης Ανατολής στη συγκεκριμένη ενέργεια, απλά ενισχύουν τις πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες έκαναν τηλεφωνήματα στη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και άλλες χώρες, άρα και τις υπόνοιες για ”δάκτυλο” της ”Αλ Κάϊντα”!!!

Το συμπέρασμα (μετά και την πρόσφατη μεγάλη έκρηξη σε νυκτερινό κέντρο του Μπαλί που είχε επίσης εκατοντάδες θύματα) δεν μπορεί παρά να είναι ένα.

Ο κύκλος αίματος που άνοιξε με την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 απέχει πάρα πολύ από το να έχει κλείσει.

Ο πόλεμος είναι παγκόσμιος και μόλις ξεκίνησε. Ανάμεσα σε πανίσχυρες στρατιωτικές και πολιτικές δυναμεις από τη μία, κι ένα δόλιο ”φάντασμα” που μπορεί να κτυπήσει αμίλεικτα σχεδόν οπουδήποτε, από την άλλη.

Ενας πόλεμος που από τη μία πλευρά (αυτή των...φαντασμάτων) φαίνεται ολοένα και περισσότερο να αποκτά ”θρησκευτική” σημαία, εναντίον απλών πολιτών, ακόμη και σε μέρη στα οποία αναζητούν την αναψυχή οι οικογένειες!!!

Μπορούν αυτά να αφήσουν αδιάφορους τους επενδυτές των αγορών; Προφανώς όχι, ασχέτως αν οι ”αναλυτές” επίμονα αποφεύγουν να κάνουν την προφανή πρόσθεση του 1+1!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v