Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2019

To πακέτο ναυτιλιακών δανείων της ΕΤΕ και η αποτίμηση της ElvalHalcor

To πακέτο ναυτιλιακών δανείων της ΕΤΕ και η αποτίμηση της ElvalHalcor

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. H Cross Ocean είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων, που έβγαλε προς πώληση η Εθνική Τράπεζα. Μεταξύ των προς πώληση δανείων, περιλαμβάνονται και χορηγήσεις στην ΑΝΕΚ, ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Μέρος των παραπάνω δανείων (σ.σ. 42 εκατ. ευρώ) έχουν ως εξασφάλιση το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Έλυρος, που εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) αναμένεται να υπογραφεί εντός Νοεμβρίου.

 

ELVALHALCOR. Με καθαρά κέρδη 42,5 εκατ. ευρώ και με λογιστική μείωση αποθεμάτων 4,6 εκατ. ευρώ (δηλαδή λειτουργική επίδοση στα 47 εκατ. στο πρώτο φετινό εννεάμηνο), όλα δείχνουν πως η ElvalHalcor διαπραγματεύεται στο ΧΑ με δείκτη P/E που ουσιαστικά δεν θα είναι πολύ υψηλότερος του 10, με βάση τα «επαναλαμβανόμενα» κέρδη του 2019.

Επιπλέον, ο τίτλος διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική του αξία (κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό 662 εκατ. και ίδια κεφάλαια στα 726 εκατ. ευρώ) και με μερισματική απόδοση κοντά στο 1,7%, αν η εισηγμένη επαναλάβει και το 2020 τη διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή.

Από το επόμενο έτος, η εταιρεία θα διαθέτει αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα στα προϊόντα αλουμινίου (σήμερα δουλεύει full capacity), λόγω της σχετικής επένδυσης που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v