Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2002

Πρεμιέρα με θετικό... πρόσημο για το market making

Αθόρυβη πλην όμως θετική, ήταν η πρώτη μέρα του θεσμού του market making, που έπαυσε πλέον να αφορά μόνο τις μετοχές της ΝΕΧΑ.

Ως γνωστόν η εφαρμογή ξεκίνησε στις δύο μετοχές που έχουν market maker τη Marfin Ελληνική, δηλαδή τη Δέλτα Παγωτού και τη Γενική Τροφίμων (Μπάρμπα Στάθης).

Αμφότερες κινήθηκαν ανοδικά (3,81% και 3,19% αντιστοίχως) καταγράφοντας και αξιοσημείωτη άνοδο του όγκου συναλλαγών για τα δικά τους βεβαίως δεδομένα.

Η Δέλτα Παγωτού έκανε όγκο 1900 τεμαχίων, ενώ ο μέσος ημερήσιος όγκος των τελευταίων 10 ημερών ήταν μόλις ...312 τεμάχια. Οσο για τη Γενική Τροφίμων, έκανε 4425 τεμάχια, έναντι 3133 τεμαχίων που ήταν ο μέσος όγκος των τελευταίων 10 ημερών.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι υπήρχε επαρκής ποσότητα μετοχών τόσο στο bid όσο και στο ask των δύο τίτλων, που σημαίνει ότι όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει...βγαίνει. Πράγμα που τελευταία κοντεύει να αποτελεί... εξαίρεση στη Σοφοκλέους.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προ ολίγων ημερών από τη πλευρά των ξένων θεσμικών, στη Ν. Υόρκη (όπου και έγινε ακόμη μια παρουσίαση της ελληνικής αγοράς) αναφορικά με την εισαγωγή του market making στην Κύρια Αγορά.

Υπήρξαν, όπως αναφέρει πράκτωρ του Χαμαιλέοντος, ξένοι θεσμικοί που ζήτησαν να ενημερωθούν για το ποιες ”μεσαίες” μετοχές θα προσλάβουν market makers. Διότι οι μετοχές αυτές θα αποκτήσουν κάτι σχεδόν εξίσου ”ελκυστικό” για τους θεσμικούς με τα καλά... fundamentals . Ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v