Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2020

Η ανάκαμψη της Euromedica και τα σενάρια επί σεναρίων

Η ανάκαμψη της Euromedica και τα σενάρια επί σεναρίων

Κυριολεκτικά χαμένα τα έχουν όσοι ασχολούνται με τον όμιλο Euromedica, καθώς από την κατάσταση μιζέριας και συρρίκνωσης των τελευταίων πέντε ετών, ξαναζούν πλέον ημέρες «ένδοξου παρελθόντος».

Οι τρέχοντες μισθοί του προσωπικού καταβάλλονται κανονικά, ενώ οι πολύμηνες οφειλές του παρελθόντος χωρίστηκαν σε τρεις δόσεις. Η πρώτη καταβλήθηκε ήδη και μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να εξοφληθούν και οι άλλες δύο.

Οι δυσαρεστημένοι γιατροί επιστρέφουν, ενώ έχει ξεκινήσει και η σύναψη νέων συνεργασιών. Τα μηχανήματα συντηρούνται πλέον «στον πόντο» και επίσης σχεδιάζεται η προμήθεια νέου εξοπλισμού και ανακαινίσεις-αναβαθμίσεις κτιρίων σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Οι κλινικές έχουν «γεμίσει» με φάρμακα και υλικά. Προμηθευτές που μέχρι πρότινος πουλούσαν στον όμιλο μόνο τοις μετρητοίς, έχουν αρχίσει να ανοίγουν εκ νέου γραμμές πίστωσης.

Πληροφορούμενοι όλες αυτές τις εξελίξεις, κύκλοι της αγοράς προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν και έχουν αρχίσει να πλέκουν πλήθος ενδεχόμενων σεναρίων. Χωρίς λοιπόν να γνωρίζουν ουσιαστικά «τι παίζει», έχουν αρχίσει να υποθέτουν ότι στα σχέδια των σημερινών βασικών πιστωτών (Farallon, Tράπεζα Πειραιώς) είναι μετά τη δρομολογούμενη δικαστική αναδιάρθρωση των χρεών και το «νοικοκύρεμα» που θα μεσολαβήσει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, να προκύψει deal.

Με ποιους; Με κάποιο από τα funds που ενδιαφέρονται για τον χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Θα δείξει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v