Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2020

Σφηνάκια για Space Hellas, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων και ασφάλιστρα Ι.Χ.

Σφηνάκια για Space Hellas, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων και ασφάλιστρα Ι.Χ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ Ι.Χ.: Ο Δημήτρης Ζορμπάς είναι ίσως ο πλέον ειδικός στις ασφαλίσεις οχημάτων, καθώς εδώ και χρόνια διατελεί πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της τελευταίας.

Ο κ. Ζορμπάς λοιπόν δημοσίευσε αναλυτικότατο πίνακα, με στοιχεία όπως, για παράδειγμα, το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων ανά νομό της χώρας, τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, το ποσοστό συχνότητας ατυχήματος και το μέσο μέγεθος της ζημιάς ανά αποζημίωση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα εμπορικές τιμές στον κλάδο οχημάτων κάτω από το αναγκαίο τεχνικό ασφάλιστρο».

Με άλλα λόγια, δηλαδή, υποστηρίζει πως υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες πουλάνε σαφώς κάτω του κόστους.

Και σε όσους υπαινίχθηκαν περί εσφαλμένων στοιχείων, ο κ. Ζορμπάς έσπευσε να τονίσει ότι «τα στατιστικά που δημοσιεύω είναι εγκυρότατα και αποτελούν επεξεργασία δεδομένων των δημοσιευμένων στατιστικών επετηρίδων, στοιχείων από ευρωπαϊκά και ελληνικά κέντρα πληροφοριών, καθώς και στοιχείων από τις ασφαλιστικές εταιρείες».

 

SPACE HELLAS: Με ποσοστό 100% εγκρίθηκαν χθες τα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Space Hellas (ποσοστό απαρτίας 75,49% με συμμετοχή βασικών μετόχων, της Αlpha Βank και κάποιων θεσμικών χαρτοφυλακίων).

Η οργανωμένη μειοψηφία που με ποσοστό γύρω στο 15% αντιδρούσε στις γενικές συνελεύσεις των δύο προηγούμενων ετών, φέτος είτε αποφάσισε να μη δώσει το παρών είτε ρευστοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις της στη μετοχή.

Αν συνέβη το δεύτερο, τότε μάλλον κατέγραψε σημαντικά κέρδη, αν παρατηρήσουμε την πορεία της μετοχής της Space Hellas κατά την τελευταία τριετία.

 

ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ: Μπορεί η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων να μη δραστηριοποιείται σε κάποιον «καυτό» κλάδο της οικονομίας, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια γεμίζει κάθε χρόνο τους μετόχους της με ικανοποιητικές χρηματικές διανομές (π.χ. πέρυσι και πρόπερσι μοίρασε από 0,25 ευρώ ανά τεμάχιο, γεγονός που οδηγεί σε μια τρέχουσα μερισματική απόδοση της τάξεως του 7%-7,50%).

Με βάση τώρα τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου του 2019, η ΕΛΒΕ διέθετε θετικό καθαρό ταμείο 4,57 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 41% της τρέχουσας χρηματιστηριακής της αξίας. Στο 0,67 βρίσκεται ο δείκτης της τιμής προς τη λογιστική αξία.

ΥΓ: Η εταιρεία δεν αναμένεται να επηρεαστεί φέτος σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία (άνοδος εργασιών για τη μητρική, αρνητικός επηρεασμός πωλήσεων από τα καταστήματα ΛΗΤΩ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v