Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2020

Εθνική: Τα ιστορικά χαμηλά στο cost of funding και η εθελούσια

Εθνική: Τα ιστορικά χαμηλά στο cost of funding και η εθελούσια

ΕΘΝΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 19 μονάδων βάσης (41 μ.β. στις 31/12/2019), διαμορφώθηκε το κόστος χρηματοδότησης της Εθνικής, ως αποτέλεσμα της φθηνής ρευστότητας, που παρέχει η ΕΚΤ και της περαιτέρω πτώσης των επιτοκίων για καταθέσεις.

Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα ανήλθε κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου, στα 10,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,3 δισ. ευρώ καθώς η Εθνική εκμεταλλεύτηκε, πλήρως, τη δυνατότητα άντλησης ρευστότητας χαμηλού κόστους από το πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ.

Στην Ελλάδα οι καταθέσεις αυξήθηκαν, σε ετήσια βάση, κατά 1 δισ. ευρώ.

 

ΕΘΝΙΚΗ-ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Στα 94 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο εξάμηνο οι έκτακτες δαπάνες, οι οποίες σχετίζονται με το πρόγραμμα εθελουσίας, που έτρεξε η τράπεζα. Επιπρόσθετα, εγγράφηκε κόστος 11 εκατ. ευρώ από την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού.

Ο όμιλος καλείται να μειώσει ως το τέλος της χρονιάς το εν Ελλάδι προσωπικό του κάτω από τις 8.000 από 8.238 άτομα στις 30/06, βάσει του αναθεωρημένου πλάνου αναδιάρθρωσης. Δεν περιλαμβάνεται στον παραπάνω στόχο το προσωπικό της προς πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v