Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2020

Δημόσια έργα με μοντέλο Ολυμπιάδας φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης

Δημόσια έργα με μοντέλο Ολυμπιάδας φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης

Είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο διάστημα, που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης επικαλείται τα στοιχεία μιας παλαιάς μελέτης της PriceWaterhouseCoopers (PwC) για τον μέσο χρόνο ανάθεσης και εκτέλεσης δημόσιων έργων.

Με μέσο χρόνο ανάθεσης 23 μήνες και εκτέλεσης 28 μήνες, το εγχείρημα επιτυχούς απορρόφησης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω δημόσιων έργων, τίθεται επ’ αμφιβόλω είπε, πρακτικά, ο υπουργός, κατά τη χθεσινή ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα ίδια ακριβώς είχε αναφέρει και προ ημερών σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι παραπάνω αναφορές στοχεύουν στο να προετοιμάσουν το έδαφος για ανάθεση δημόσιων έργων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Όπως συνέβη την περίοδο προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2004.

Υ. Γ.: Ο υπουργός και επικεφαλής της Task Force για το Ταμείο Ανάκαμψης προανήγγειλε επίσης στενή συνεργασία Ταμείου Ανάπτυξης - τραπεζών. Για επενδύσεις, η χρηματόδοτηση των οποίων εγκρίνεται από τις τράπεζες, δεν θα απαιτούνται περαιτέρω διαδικασίες και εγκρίσεις για την κοινοτική επιχορήγηση. Θα δίνεται αυτόματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v