Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2020

Η εισηγμένη που πήρε λίγα και... έδωσε πολλά

Η εισηγμένη που πήρε λίγα και... έδωσε πολλά

Επειδή πολλές φορές κατηγορούνται τα media πως εστιάζουν μόνο στις αρνητικές πτυχές της ζωής και όχι στα όσα θετικά γίνονται, σήμερα είπαμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο: Αντί να μιλήσουμε για εταιρείες που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους μετόχους τους, να αναφερθούμε σε μία που γέμισε με χρήμα όσους την πίστεψαν και τη διακράτησαν.

Ειδικότερα, η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ έχει αντλήσει από το ΧΑ μόλις 6 εκατ. ευρώ μέσα από τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής και σήμερα αποτιμάται στο ταμπλό γύρω στα 210 εκατ. ευρώ!

Μόνο κατά την τελευταία πενταετία, έχει καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 69% και τα προ φόρων κέρδη της κατά 310% (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα).

Και ανάμεσα στους πέντε σπουδαιότερους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς γαλακτοκομικών, έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, το μεγαλύτερο περιθώριο λειτουργικού κέρδους, την καλύτερη αποδοτικότητα επενδεδυμένων κεφαλαίων, αλλά και πολύ ισχυρή ρευστότητα (π.χ. θετικό καθαρό ταμείο στις 30/6/2020, 1,7 εκατ. ευρώ), παρά την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων.

ΥΓ: Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση γύρω στα 210 εκατ. και κέρδη εξαμήνου 9,08 εκατ., φαίνεται να προκύπτει ελαφρά διψήφιο P/E και με φετινό μέρισμα 0,18 ευρώ οδηγούμαστε σε μια μερισματική απόδοση κοντά στο 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v