Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2021

Το 13032 που λειτουργεί με… κλειστό λιανεμπόριο και σφηνάκια για ασφάλειες και ΜΚΟ

Το 13032 που λειτουργεί με… κλειστό λιανεμπόριο και σφηνάκια για ασφάλειες και ΜΚΟ

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: Είπε ότι είναι έτοιμο και όντως λειτουργεί! Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προανήγγειλε την ολοκλήρωση της εφαρμογής με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου, στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Η υπηρεσία λειτουργεί προσωρινά για δοκιμαστικούς λόγους και δίνει την εικόνα πώς θα γίνεται η μετακίνηση μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο, εφόσον αξιοποιηθεί το πενταψήφιο νούμερο για αυτή τη χρήση.

Το Euro2day.gr επαλήθευσε μέσα σε λίγα λεπτά ότι η νέα εφαρμογή έχει μπει κανονικά σε πιλοτική λειτουργία. Παρά τη δοκιμαστική λειτουργία, το μήνυμα που θα στείλει ο πολίτης απαντάται κατευθείαν με τη φράση «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Μάλιστα σε περίπτωση που ο πολίτης επιχειρήσει να στείλει και δεύτερη φορά μήνυμα, τότε το 13032 ενημερώνει σχετικά: «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως», ξεκαθαρίζοντας ότι μόλις τεθεί σε λειτουργία, ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα καθημερινά να αποστείλει ένα μόνο μήνυμα, ουσιαστικά καταργώντας τα απανωτά μηνύματα που έστελνε στο 13033.

Σημειώνεται πως, όπως σχεδιάζεται, το πενταψήφιο νούμερο θα λειτουργεί με χρονικό περιορισμό και θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Εντονες είναι οι αντιδράσεις πολλών παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση και αφορά το Ταμείο Κρατικής Αρωγής.

Πρόκειται για ένα Ταμείο που προβλέπεται να συσταθεί με τη μορφή ΝΠΔΔ και θα έχει ως σκοπό να επιχορηγεί βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εμπορικά καταστήματα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε περίπτωση ζημιών από σεισμούς, πλημμύρες και λοιπές φυσικές καταστροφές.

«Αφήνοντας κατά μέρος τις πολλές ασάφειες που υπάρχουν, θα έλεγα πως πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ένα αντιπαραγωγικό και πανάκριβο μόρφωμα, το οποίο στο τέλος της ημέρας θα επιβαρύνει κατά πολύ τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ίδια δουλειά θα μπορούσε να γίνει πολύ οικονομικότερα και αποτελεσματικότερα μέσα από ένα ΣΔΙΤ με τις ασφαλιστικές εταιρείες, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει όχι μόνο τα ακίνητα των επιχειρήσεων αλλά και τις πρώτες κατοικίες των νοικοκυριών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS φέρεται να μην κατάφερε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και διέκοψε τη λειτουργία του εν μέσω πανδημίας.

Η γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση, με καμπάνιες για καθαρές θάλασσες, βιώσιμη αλιεία και συνεργασία των χωρών της Μεσογείου για κοινούς στόχους αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και σύμφωνα με πληροφορίες, υπολειτουργούσε το τελευταίο διάστημα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της αγοράς, βρέθηκε σε αδιέξοδο και ήταν θέμα χρόνου να κλείσει την 30χρονη πορεία της.

Είναι γεγονός ότι η κρίση δεν αφήνει αλώβητες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), αν και θεωρητικά oι οικονομικές κρίσεις αναδεικνύουν κάποιες εξ αυτών λόγω της αυξημένης ευαισθητοποίησης και της μετατόπισης πόρων, ιδιωτικών και δημόσιων, σε κοινωνικά προγράμματα.

Με την πανδημία ωστόσο έχουν δεχθεί πλήγμα πολλές ΜΚΟ, καθώς η αδυναμία τους να αναπτύξουν προγράμματα που μπορούν να λειτουργήσουν ψηφιακά τις οδηγούν σε περιορισμό δραστηριοτήτων και μείωση εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v