Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2022

Νέες μπίζνες με παλιό γνώριμο από τους Μαρινόπουλους - Το «δεύτερο ενοίκιο» στην εστίαση και τα χρυσά ταψάκια… μπακλαβά

Νέες μπίζνες με παλιό γνώριμο από τους Μαρινόπουλους - Το «δεύτερο ενοίκιο» στην εστίαση και τα χρυσά ταψάκια… μπακλαβά

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Και το όνομα αυτής Seneka Logistics. Πρόκειται για εταιρεία που ίδρυσαν μέλη των οικογενειών Πάνου Μαρινόπουλου, Ιωάννη Μαρινόπουλου και Μουτάφη στα μέσα της περασμένης χρονιάς και δρομολογεί επένδυση για τη δημιουργία κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics - 3PL) στην Κηφισιά. Η συγκεκριμένη επένδυση, που υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ, προπαραμονές της Πρωτοχρονιάς εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Αντικείμενο της εταιρείας, μέτοχοι της οποίας είναι οι κ.κ. Πάνος Μαρινόπουλος του Ιωάννη με 25%, Πάνος Μαρινόπουλος του Κωνσταντίνου με 24,17%, Ελένη Μαρινοπούλου με 20,67%, Δημόκλεια-Αγγελική Μουτάφη με 10,60%, Δημήτριος Κάτσαρης με 5,60%, Ιωάννης Μαρινόπουλος με 5,43%, Κωνσταντίνος Μαρινόπουλος με 4,86% και Ανδρέας Καπασούρης με 3,67% έχει ως αντικείμενο μεταξύ άλλων την ίδρυση και λειτουργία αποθηκών φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, την εισαγωγή, εξαγωγή, αποθήκευση, διανομή, προώθηση παντός είδους φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, κ.ά.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Πάνος Μαρινόπουλος (τέταρτη γενιά) συνεργάζεται με την οικογένεια Κάτσαρη από το 2010. Η οικογένεια Κάτσαρη τώρα είναι αυτή που ίδρυσε το 1971 τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ, η οποία από το 2009 έως το 2020 έχει δεκαπλασιάσει τις πωλήσεις της στα 162,958 εκατ. ευρώ.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ: Μέχρι και σε προσωρινό λουκέτο -αναστολή λειτουργίας για λίγες ημέρες- προχώρησαν επιχειρήσεις εστίασης, μετά το μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις για το ρεβεγιόν.

H εντολή «stop loss» στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου δεν κάνει εντύπωση, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι απώλειες εσόδων για μπαρ και κέντρα διασκέδασης κυμάνθηκε στο 70% στις γιορτές συγκριτικά με τα περσινά Χριστούγεννα. Ως αποτέλεσμα, η ρευστότητα περιορίστηκε περαιτέρω στην αγορά, όπου μία στις τρεις επιχειρήσεις έφτασε στον Δεκέμβριο με μηδενικά διαθέσιμα.

Ας σημειωθεί ότι ανεξάρτητα με τη ζήτηση, οι υποχρεώσεις τρέχουν για τους επαγγελματίες που έχουν να διαχειριστούν επιπλέον το κύμα ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και ενέργεια. Σε αυτό το περιβάλλον θεωρούν σημαντικό, αλλά όχι αρκετό, το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας.

Προτείνουν τουλάχιστον μείωση ΦΠΑ στο 6% ως αντιστάθμισμα στο «δεύτερο ενοίκιο», όπως περιγράφουν τις δαπάνες για ηλεκτρικό.

 

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ: «Γονατίζουν» τους επαγγελματίες παραδοσιακών ζαχαροπλαστείων και patisserie οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες και είδη συσκευασίας. Μέχρι και τα ταψάκια για τον μπακλαβά και το γαλακτομπούρεκο έχουν πλέον τριπλάσια τιμή λόγω των ανατιμήσεων του αλουμινίου. Οι προμηθευτές τα χρεώνουν πλέον σε τιμές που φτάνουν και το ένα ευρώ.

Την ίδια στιγμή, τα κόστη ανεβαίνουν και με τις ανατιμήσεις σε αλεύρι, γάλα, βούτυρο και εξειδικευμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν pastry chef και επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να κρατούν ψηλά τον πήχη σε υλικά και συνταγές.

Με άλλα λόγια, θα πληρώνουμε πιο ακριβά στο εξής από τον μπαμπά με ρούμι μέχρι τον μπακλαβά και το γαλακτομπούρεκο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v