Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2003

Αλλάζει ο ”χάρτης” στις χρηματιστηριακές

Οσοι παρακολουθούν από κοντά το παιχνίδι των μεριδίων αγοράς γνωρίζουν ότι ο χάρτης της Σοφοκλέους αλλάζει μέρα με τη μέρα υπέρ των μεγάλων (συνήθως... τραπεζικών)εταιριών.

Αυτή η μετατόπιση τζίρου προς όφελος των ”μεγάλων” του χώρου, σε συνδυασμό με την..πενία στις συναλλαγές και τα ανελαστικά-σε πολλές περιπτώσεις- έξοδα, συναποτελούν την κινητήρια δύναμη που ωθεί ολοένα και περισσότερους χρηματιστές να εγκαταλείψουν τη γνωστή στους ελληνικούς μικρο-επιχειρηματικούς κύκλους λογική, του ”καλύτερα πρώτος στο χωρίο παρά δεύτερος στην πόλη”.

Μόνο που οι αποφάσεις αυτές δεν είναι εύκολες, ιδίως όταν υπάρχουν και λογιών-λογιών... ”ανοίγματα”,”τρύπες” και άλλα φαινόμενα που πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς πρωτού προχωρήσει οποιοδήποτε εγχείρημα.

Πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη αναφερθεί από διάφορες στήλες, ωστόσο γνώστες των εξελίξεων επιμένουν ότι στην πράξη, όλοι, μικροί μεγάλοι μιλάνε με... όλους!!!

Χωρίς κουβέντα άλλωστε πώς να ληφθούν οι μεγάλες αποφάσεις...

Υ.Γ. Αυτό που λίγοι ίσως γνωρίζουν είναι ότι κάποιες χρηματιστηριακές, γνωστές και ως... παιχνιδιάρες, έχουν καταφέρει να σκαρφαλώσουν αρκετά-έως και..πολύ- ψηλά στην κατάταξη!!

Γεγονός που εξηγεί ίσως σε εντελώς πρακτικό επίπεδο, το... μένος κάποιων άλλων εναντίον της ...περιφερειακής δράσης ορισμένων, πολύ συγκεκριμένων, (για να μην πούμε το εξής... ένα), λόμπι!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v