Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2022

Ο νέος «έρωτας» του Ελληνα ραντιέρη - Η Μουζάκης, το ράλι και το μυστήριο - Γερμανία: Επιβάτης-Λιγνίτης σημειώσατε 2

Ο νέος «έρωτας» του Ελληνα ραντιέρη - Η Μουζάκης, το ράλι και το μυστήριο - Γερμανία: Επιβάτης-Λιγνίτης σημειώσατε 2

COLGATE-PALMOLIVE: Ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης το επιβεβαιώσαμε και το φετινό καλοκαίρι. Ευτυχώς, όμως, έχει ακόμα βιομηχανικό αποτύπωμα και δη πολυεθνικών εταιρειών που συνεχίζουν να επενδύουν στις παραγωγικές τους εγκαταστάσεις.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Colgate Palmolive Hellas ABEE. Η εταιρεία από το 2005 παράγει για λογαριασμό της Colgate Palmolive Europe Sarl εκτεταμένη σειρά υγρών καθαριστικών και απορρυπαντικών προϊόντων, απολυμαντικών, μαλακτικών και πλαστικών συσκευασιών αυτών προς διάθεση όχι μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά και στο εξωτερικό (Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική).

Συνολικά πέρυσι το εργοστάσιο παρήγαγε περί τις 160 χιλ. τόνους προϊόντων και 160 εκατομμύρια φιάλες ενώ για την αναβάθμισή του υλοποιήθηκαν επενδύσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ. Πάνω από 5 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα 5,693 εκατ. ευρώ ήταν τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας, σε τζίρο 22,6 εκατ. ευρώ.

Καθόλου άσχημα, θα συμπληρώσει η στήλη.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οσοι πιστεύετε ότι προτεραιότητα έχει ο πελάτης, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Σε συνθήκες κρίσης ακόμα και αυτό ανατρέπεται.

Πάρτε για παράδειγμα τους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Καθώς ο χειμώνας έρχεται και οι ανάγκες για ενέργεια φουντώνουν, δίνουν προτεραιότητα στις εμπορικές αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν λιγνίτη, έναντι των επιβατικών.

Το σχέδιο έχει στόχο να διευκολύνει τη μεταφορά του κρίσιμου εμπορεύματος και να διευκολύνει την προσπάθεια επανεκκίνησης λιγνιτικών μονάδων.

Αλλιώς δύσκολα βγαίνει ο χειμώνας…

 

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Ψάχνονταν χθες στην αγορά προκειμένου να εξηγήσουν το ράλι της μετοχής του Μουζάκη (+11,38% στο 0,724 ευρώ), που κόντεψε να φτάσει το υψηλό του δωδεκαμήνου (0,736 ευρώ) και μάλιστα με αξιοσημείωτο -για τα δεδομένα του τίτλου- όγκο συναλλαγών (42.903 τεμάχια).

Τίποτε το ιδιαίτερο δεν συμβαίνει στην εταιρεία, υποστηρίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Οψόμεθα…

 

ΔΟΛΑΡΙΑ: Της… μόδας έχουν γίνει οι δολαριακές καταθέσεις Ελλήνων αποταμιευτών σε εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς. Και αυτό όχι μόνο επειδή προσφέρουν πολύ υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις αντίστοιχες σε ευρώ (η απόδοση των τελευταίων προσεγγίζει το μηδέν και εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον κατά τους επόμενους μήνες), αλλά επιπλέον το αμερικανικό νόμισμα έχει καταγράψει πολύ μεγάλα κέρδη έναντι του ευρωπαϊκού, που πλέον αξίζει λιγότερο από ένα δολάριο.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, στις συναλλαγματικές ισοτιμίες ισχύει ό,τι και στις επενδύσεις συνολικότερα: Οι αποδόσεις του παρελθόντος δεν εγγυώνται τις μελλοντικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v