Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2023

Βαρουφάκης: Από τη «Δήμητρα» στην… τεχνοφεουδαρχία - Τουρισμός: Μεγάλο πωλητήριο στην Κρήτη, επένδυση x2 στη Ζάκυνθο

Βαρουφάκης: Από τη «Δήμητρα» στην… τεχνοφεουδαρχία - Τουρισμός: Μεγάλο πωλητήριο στην Κρήτη, επένδυση x2 στη Ζάκυνθο

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εμείς δεν θα σας ζαλίσουμε με τα σχέδιά του όπως η «Δήμητρα» και ο «Οδυσσέας» και τα γνωστά με τις τράπεζες. Περί αυτών μάθατε ήδη, μάλλον περισσότερα από όσα θα θέλατε να ξέρετε. Όμως ο Γιάνης έχει και πολύ πιο προχωρημένες απόψεις, οι οποίες δεν προσφέρονται προς βρώσιν, σε προεκλογικό περιβάλλον.

Αν προσφέρονταν, θα ήταν ίσως περισσότερο γνωστό ότι θεωρεί πως ο καπιταλισμός ανατρέπεται ήδη εκ των έσω, από ένα «τεχνο-φεουδαρχικό» σύστημα με επίκεντρο το αποκαλούμενο από τον ίδιο «cloud capital», το οποίο, όπως παρουσίασε ήδη από το 2022 σε διοργάνωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια αλγοριθμική μορφή κεφαλαίου, στο οποίο δουλεύουν δωρεάν «εκπαιδεύοντας» τα εργαλεία του, οι χρήστες των διαφόρων ιντερνετικών εφαρμογών, δίνοντάς τους ταυτόχρονα και συνεχή στοιχεία για τη συμπεριφορά τους. Σε απλά ελληνικά, οι μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, τύπου Google, Αmazon κ.λπ.

Μόλις προ ημερών, δε, προχωρώντας αυτό το θεωρητικό οικοδόμημα, έγραψε για τον «παράξενο θάνατο του φιλελεύθερου ατόμου», μέσα από την αλλοτρίωση των cloud based μηχανισμών!

Υποστηρίζοντας ότι «Μόνο μια ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας (σ.σ. με την έννοια της κοινωνικοποίησής τους) στα ολοένα και περισσότερο βασισμένα στο cloud μέσα παραγωγής, διανομής, συνεργασίας και επικοινωνίας μπορεί να διασώσει τη θεμελιώδη φιλελεύθερη ιδέα της ελευθερίας ως ιδιοκτησίας του εαυτού. Η αναβίωση του φιλελεύθερου ατόμου απαιτεί επομένως ακριβώς αυτό που απεχθάνονται οι φιλελεύθεροι: μια επανάσταση».

Τριήμερο έρχεται, οι… τολμηροί μπορούν να διαβάσουν περισσότερα επί του θέματος στο project syndicate.org

 

LAVIPHARM: Μετά την επιτυχή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την έξοδο της εισηγμένης από την κατηγορία της επιτήρησης, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανάδειξης των προοπτικών της και σε χρηματιστηριακό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, στις 16 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

 

MEVACO: Παρά τη μεγάλη άνοδο που έχει σημειώσει η μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ, με βάση την περυσινή κερδοφορία, το P/E του τίτλου διαμορφώνεται μόλις στο 10,8, για μια εταιρεία που αναμφίβολα μπορεί να προσδοκά καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον (π.χ. ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις κατασκευές βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων).

Παράλληλα, διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο και πρόκειται φέτος να μοιράσει αυξημένο μέρισμα.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ι: Ότι η Ικτίνος μαρμάρου αναζητά επενδυτή για το φιλέτο που έχει στην Κρήτη είναι γνωστό. Αυτό που έμαθε η στήλη είναι ότι το τελευταίο διάστημα, έχει ενταθεί αυτή η προσπάθεια.

Κομβικό σημείο είναι όχι μόνο αν θα βρεθεί επενδυτής αλλά αν αυτός θα είναι διατεθειμένος να δώσει όσα ζητά η εισηγμένη εταιρεία. Και όπως μαθαίνει η στήλη, αυτά που ζητά είναι πολλά.

Οκταψήφιο νούμερο που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, υποστηρίζουν πηγές με γνώση. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, όσο και αν η έκταση είναι μεγάλη: 2.689 στρέμματα, εκ των οποίων 556 παραθαλάσσια στον όρμο Φανερωμένης στη Σητεία Κρήτης, και τα υπόλοιπα 2.133 περίπου στρέμματα χίλια μέτρα νοτιότερα στο οροπέδιο Σώπατα Μεσοράχης του Δήμου Σητείας στην Κρήτη.

Υ.Γ. Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο εκτιμούν οι αναλυτές ότι εξελίσσεται μέχρι σήμερα η φετινή πορεία, με την πεποίθησή τους, πάντως, να είναι ότι οι κινήσεις για περικοπές δαπανών θα υπερκαλύψουν με άνεση τις επιπτώσεις από την αύξηση των επιτοκίων.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΙ: Γνωστός ξενοδόχος των Επτανήσων έχει στα σκαριά νέες επενδύσεις. Πρόκειται για δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες που σκοπεύει να δημιουργήσει στη Ζάκυνθο.

Για την υλοποίησή τους βρίσκεται, όπως λέει πηγή της στήλης, σε αναζήτηση επενδυτή, για να «τρέξουν» από κοινού τα νέα project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v