Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2003

Η... ουρά της υπόθεσης World Wide

Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από ορισμένους κύκλους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ”ουρά” της υπόθεσης WorldWide θα μας απασχολήσει επί αρκετό διάστημα.

Με την υπόθεση αυτή, όπως υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, σχετίζεται και η παραίτηση του υπευθύνου του τμήματος παραγώγων της HSBC, κ. Τάκη Μιχαλόπουλου, παρότι η επίσημη αιτιολογία φέρεται να αφορά ”προσωπικούς λόγους”.

Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να συμβεί εφεξής και τούτο διότι:

- Πολλές από τις θέσεις των πελατών της World Wide εξακολουθούν να είναι ανοικτές, καθώς το βάρος τους το έχει επωμισθεί η ίδια η τράπεζα HSBC.

- Αυτό δεν αλλάζει βέβαια το γεγονός ότι πολλοί πελάτες της World Wide έχασαν το σύνολο των κεφαλαίων τους. Και κάποιοι άλλοι φέρονται από πάνω να... χρωστάνε!!

Είναι λοιπόν πιθανό ότι θα δούμε δικαστικές περιπέτειες ολίγον... σύνθετες όπου όλοι θα ζητούν (ή μήπως θα... αναζητούν;) ευθύνες από όλους, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και των θεσμικών-εποπτικών μηχανισμών της αγοράς!!!

Βλέπετε αυτό το θέμα με τα margin και γενικότερα με την τιμολόγηση των option στις μακρινές διάρκειες, σηκώνει πολύ... κουβέντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v