Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2003

Eπιτρ. Κεφαλαιαγοράς: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

”Γάντι” κολλάει η λαϊκή ρήση, στις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με τις οποίες ”σφίγγουν τα λουριά” στις ΑΕΠΕΥ, αναφορικά με τα ”υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια”, (το οποίον βεβαίως μας θυμίζει έντονα τη... ”φρέσκια” υπόθεση World Wide), ενώ προσλαμβάνονται και 21 ακόμη ελεγκτές.

Ως προς το δεύτερο, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είμεθα σίγουροι ότι μέρος της ευθύνης (για τις κατόπιν της σκανδαλολογικής ..εορτής προσλήψεις) σίγουρα φέρει η νοοτροοπία του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της πολιτικής προϊσταμένης αρχής.

Τώρα πάντως, που όλοι φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η ... Enronίτιδα δεν αφορούσε μόνο τους ...κουτόφραγκους (διότι ακούστηκαν παλαιότερα και κάτι τέτοιες... αυθάδεις απόψεις, ότι τάχα μου εμείς δεν κινδυνεύουμε από λογιστικά σκάνδαλα- ως ... παρθένες υποθέτουμε) είναι ώρα να ρωτήσουμε γιατί όλα αυτά τα πολύ ωραία μέτρα λαμβάνονται με τρία έως πέντε χρόνια καθυστέρηση!!(το διάστημα εξαρτάται από το πότε θα ξεκινήσει κάποιος το... μέτρημα, πριν τη ”φούσκα” ή μετά το... σκάσιμό της)

Ας είναι κι έτσι. Το ζητούμενο τώρα είναι να καταστεί φανερό ότι αλλάζουν τα πράγματα -προς το καλύτερο- μήπως επανέλθει με το χρόνο η πλήρως απολεσθείσα εμπιστοσύνη στους χρηματιστηριακούς θεσμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v