Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2003

Οι Στασινόπουλοι και ο έλεγχος της ΣΩΛΚΟ

Το γεγονός ότι συνελήφθησαν οι Αθανάσιος και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πατέρας και υιός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα, της Σωληνουργεία Κορίνθου, προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου, θα το διαβάσετε στις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day.gr.

Ο Χαμαιλέων όμως, από χθες, μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο της Κορίνθου, αισθάνεται πολύ άσχημα όχι μόνον για την απώλεια των 6 συνανθρώπων μας, αλλά και για την ανακοίνωση - διευκρίνιση που εξέδωσε ο όμιλος Βιοχάλκο.

Μέσω αυτής, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο όμιλος Στασινόπουλου επιχειρεί μία αποστασιοποίηση, διευκρινίζοντας ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου δεν είναι μέλος του ομίλου εταιριών του, αλλά απλώς η Σιδενόρ και η Αlcomet, θυγατρικές εταιρίες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, συμμετέχουν με συνολικό ποσοστό 17,5%.

Ο Χαμαιλέων, λοιπόν, ανέτρεξε στη βάση δεδομένων του euro2day.gr και πιο συγκεκριμένα στα μετοχολόγια που εκδίδει σε εβδομαδιαία βάση το ΧΑ (http://www.euro2day.gr/articles/26175/) και διάβασε με έκπληξη ότι ο όμιλος Στασινόπουλου ελέγχει άμεσα ή έμμεσα ποσοστό μεγαλύτερο του 17,5% που δηλώνει ότι κατέχει.

Διαβάζουμε, λοιπόν ότι ο Ν. Στασινόπουλος συμμετέχει με ποσοστό 8,4% και ο Ε. Στασινόπουλος με ποσοστό 10,590% οι οποίοι αποτελούν την ”κεφαλή” του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Με βάση αυτά άμεσα ή έμμεσα η οικογένεια Στασινόπουλου ελέγχει το 36,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Σωληνουργεία Κορίνθου, δηλ. την καταστατική μειοψηφία.

Εκτός αυτού θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Αθ. Μητρόπουλος κατέχει και τη θέση μέλους διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Σιδενόρ, που αποτελεί το βραχίονα του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στον τομέα του χάλυβα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αθ. Μητρόπουλος είναι πατέρας του κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου (του μεγαλύτερου μετόχου της Σωληνουργεία Κορίνθου σε ποσοστό 24,510% και ιδρυτή της εταιρίας).

Συνολικά οι οικογένειες Στασινόπουλου και Μητρόπουλου ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό περίπου 60%.

Γιατί άραγε βιάστηκε τόσο πολύ η ΒΙΟΧΑΛΚΟ να αποστασιοποιηθεί από τη Σωληνουργεία Κορίνθου;

Και εδώ βέβαια πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η μετοχή της εταιρίας τέθηκε προσφάτως σε καθεστώς επιτήρησης από το δ.σ. του ΧΑ λόγω των υπερβολικών ζημιών που εμφάνισε, ενώ από χθες ανεστάλη και η διαπραγμάτευσή της.

Υ.Γ. Αρχικώς, στην ανακοίνωση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, οι Σιδενόρ και Alcomet, αναφέρονταν ως ”απλοί επενδυτές”, φράση, όμως που παραλείφθηκε σε διορθωτική ανακοίνωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v