Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2003

Η Εθνική, οι δωρεάν μετοχές και οι ”κακές γλώσσες”

Γιατί άραγε επέλεξε η διοίκηση της Εθνικής τον οδό της διανομής νέων δωρεάν μετοχών, σε μια περίοδο ”ισχνών αγελάδων” κατά την οποία η πληθώρα χαρτιών, δεν αποτελεί πλεονέκτημα για μια μετοχή;

Γιατί δεν έγινε με άλλο τρόπο η κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών, αφού τελικά για το μέτοχο είναι ”ένα και το αυτό”;

Αναμφίβολα η διοίκηση θα παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της στη σχετική γενική συνέλευση. Ωστόσο, οι ...κακές γλώσσες έχουν ήδη δώσει την απάντησή τους.

Το γεγονός ότι για να γίνει η διανομή των δωρεάν μετοχών απαιτείται η επιστροφή των δανεισμένων μετοχών στους κατόχους τους μέσω της ΕΤΕΣΕΠ, υποστηρίζουν, αποτελεί επαρκή εξήγηση.

Και τούτο, καθώς εξ αιτίας του σχετικού short covering παρατηρήθηκαν ήδη ανοδικές πιέσεις στην τιμή της μετοχής, που έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 4%, μόλις ανακοινώθηκε επίσημα η πρόθεση διανομής των δωρεάν μετοχών!!

Προφανώς, συνεχίζουν οι ίδιες... γλώσσες, κάποιοι ”εγκέφαλοι” είναι υπέρ της ανόδου της μετοχής ιδίως καθόσον η άνοδος της ”στηρίζει” και την άνοδο της αγοράς. Ολα αυτά όμως είναι εξόχως βραχυπρόθεσμα ως προς τα αποτελέσματά τους και δεον όπως αντιμετωπίζονται με περίσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v