Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2003

Υπόθεση ... τιμής το ADSL

Ξεκίνησε χθες –στα μουλωχτά είναι η αλήθεια- η λιανική πώληση γραμμών και εξοπλισμού δικτύου ADSL, από το δίκτυο διανομής του ΟΤΕ. Για να είμαστε πάντως ακριβέστεροι οι υπάλληλοι του ΟΤΕ απλώς συλλέγουν τις αιτήσεις των όποιων καταναλωτών ”πήραν χαμπάρι” την έναρξη της διαδικασίας και στη συνέχεια προωθούν την αίτηση στην τεχνική υπηρεσία που δίνει χρόνο παράδοσης έως 1 μήνα.

Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να μη δύναται ο καταναλωτής να κάνει αίτηση, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επενδύσεις στα ψηφιακά κέντρα, οπότε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα της υπηρεσίας (κάτι τέτοιο συμβαίνει ακόμη και σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας).

Από την άλλη μεριά, οι Internet Service Providers που παρέχουν την υπηρεσία πρόσβασης στο internet, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τις τιμές τους, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπερνούν τα 50 ευρώ για την πιο αργή σύνδεση.

Κάτι τέτοιο είναι μάλλον φυσικό, δεδομένου ότι οι εταιρίες από καιρό έχουν ζητήσει από τον ΟΤΕ να τους δώσει δοκιμαστικά τις γραμμές και τον εξοπλισμό, χωρίς όμως ο Οργανισμός να έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους.

Τρείς από τους μεγαλύτερους ISP’s (όχι πάντως ο μεγαλύτερος) έστειλαν μάλιστα και σχετική επιστολή στις 16 Μαίου ζητώντας συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα.

Ο ΟΤΕ με τα γνωστά αντανακλαστικά του όρισε τη συνάντηση για σήμερα, και το όλο θέμα φαίνεται ότι εξελίσσεται σε παιγνίδι εντυπώσεων εις βάρος των surfers που αποζητούν λίγη παραπάνω ταχύτητα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v