Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2002

”Ακόμη δεν τον είδαμε...”

Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε! Μπορεί η επιλογή του νέου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να έχει προσδιορισθεί για τα μέσα Απριλίου, επι του ελληνικού εδάφους όμως, διεξάγεται ήδη, λένε οι... κακές γλώσσες, μία άτυπη ”κούρσα” διαδοχής του κ. Λουκά Παπαδήμου, στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βλέπετε, ο κ. Παπαδήμος θεωρείται από πολλούς, εντός αλλά και εκτός συνόρων, το ”φαβορί” για την ανάληψη της υψηλής θέσης στην ΕΚΤ, παρότι λόγος γίνεται και για ορισμένα ”κρυφά”... αουτσάϊντερ που έχουν την εύνοια κάποιων εκ των ισχυρών εταίρων μας!

Πάντως, στη διαδοχολογία του αθηναϊκού χρηματοοικονομικού τριγώνου, μεταξύ δηλαδή Σοφοκλέους, Κολωνακίου και πλατείας Συντάγματος, προεξοφλούν το... καλύτερο!

Οπότε για την κάλυψη της κενής θέσης που ελπίζεται οτι θα προκύψει, ”παίζουν” κατ αρχήν τα ονόματα των δύο υποδιοικητών της Τ.τ.Ε. των κ.κ. Γκαργκάνα και Θωμόπουλου ( κατ΄αλφαβητική και όχι άλλη σειρά για να μην... παρεξηγηθούμε).

Ωστόσο υπάρχουν και οι... κακεντρεχείς, οι οποίοι επιμένουν για άλλο πρόσωπο που θα αποτελέσει ”έκπληξη”, λέγοντας με νόημα, οτι κατά κανόνα οι ”υπαρχηγοί” ως εκ του χαρακτήρος και του ”προφίλ” της προσωπικότητας τους, δεν γίνονται εύκολα... ”αρχηγοί”, ιδίως σε περιόδους κρίσιμες όπως η τρέχουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v