Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2003

Αρχισαν τα ”όργανα” για ΔΕΗ-Tellas από τη Ν. Δ

Μία ερώτηση που αφορά ”τους πραγματικούς σκοπούς ίδρυσης της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου ΔΕΗ, Tellas”, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αποδέκτες τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας.

Η ερώτηση έγινε, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Απογευματινή και κάνει λόγο για διάφορα ποσά που εμφανίζονται στον ισολογισμό και αφορούν δαπάνες που, σύμφωνα με την ερώτηση, είναι υπέρογκες.

Ο βουλευτής της Ν.Δ ρωτά τι έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διαπιστώσει με ποιες διαδικασίες η Tellas έχει δεσμευθεί για την καταβολή του ”τεράστιου ποσού ύψους 34,6 εκ. ευρώ για εργασίες σε ακίνητα τρίτων και μηχανολογικό εξοπλισμό”.

Επίσης, ρωτά για ποιες λογιστικοδιοικητικές υπηρεσίες καταβλήθηκε το ποσό των 19,3 εκ. ευρώ για την πρώτη εταιρική χρήση, προτού μάλιστα η εταιρία αρχίσει να λειτουργεί ουσιαστικά, πράγμα που έγινε το 2003.

Ωστόσο, ενδιαφέρον δεν είναι μόνο τι ρωτά, αλλά και τι...ΔΕΝ ρωτά ο βουλευτής!!!

Κι αυτό, καθώς έγκυρες πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η ερώτηση περιορίζεται σε μέρος μόνο των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί και που, για άγνωστους λόγους, δεν περιελήφθησαν στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Οπως και νάχει, η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει παλαιότερες πληροφορίες της στήλης, κατά τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση επρόκειτο να ”ανοίξει τον κύκλο” της κριτικής της απέναντι στις μεγάλες ΔΕΚΟ, μιας κριτικής που ως τώρα είχε βασικό αποδέκτη τον ΟΤΕ.

Το βασικό ερώτημα τώρα είναι αν η κίνηση αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως ”χαμηλής πολιτικής εμβέλειας”, μια και δεν έγινε από ”τομεάρχη” ή από ομάδα υπουργών, είναι μόνον η αρχή.... Κάτι σαν ”πρελούδιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v