Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2008

Διακυμάνσεις της... πεντάρας!

Διακυμάνσεις της... πεντάρας!
Περίπου στις 15:10 χθες κοιτάζαμε το ταμπλό με επίκεντρο τις μετοχές που είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση.

Και τρίβαμε τα… μάτια μας!

Από την πλευρά της ανόδου η ΚΕΡΑΛ έγραφε αύξηση κατά 9,59%, με όγκο 5 τεμαχίων και  με αξία συναλλαγών… 4 (...ολόκληρα) ευρώ!

Η Ιπποτούρ είχε πιάσει άνοδο σε ποσοστό 8,16%, με τον συγκλονιστικό όγκο των 5 τεμαχίων και με αξία συναλλαγών μόλις… 3 ευρώ! Ενώ από κοντά ήταν η ΜΑΘΙΟΣ, με όγκο 100 τεμάχια και με αξία 106 ευρώ, η οποία είχε άνοδο επίσης… 8,16%.

Αλλά και στην πλευρά της πτώσης τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Η ΝΑΚΑΣ έχανε 6% με όγκο 10 τεμάχια και αξία 25 ευρώ, ενώ… μάτια έβγαζε η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ που έχανε εκείνη την ώρα 4,83%, με συνολικό όγκο 10 τεμάχια (σε δύο πράξεις, παρακαλώ!) και με αξία… 14 ευρώ!

Και η εικόνα αυτή ελάχιστα άλλαξε έως και το κλείσιμο της συνεδρίασης

Τι να πούμε δε για την Ε.ΝΑ.  Άστα να πάνε καλύτερα. Εκείνη την ώρα είχε ήδη κλείσει και δύο από τις εταιρίες της ΔΕΝ είχαν κάνει καθόλου πράξεις, ενώ μία, η ΜΑΣΟΠ, έχανε 3,77% με όγκο 40 τεμαχίων και με αξία… 102 ευρώ. Αυτή άλλαξε τιμή, με τζίρο… τρεις κούτες τσιγάρα.

Σχεδόν… υψηλή κεφαλαιοποίηση, δηλαδή!

Θα μου πείτε, ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα ήταν, ταλαιπωρημένοι από το πολύ... αρνί οι επενδυτές, δεν είχαν όρεξη.

Για να σοβαρευτούμε, όμως, είναι σαφές ότι προκύπτει θέμα.

Είναι δυνατόν εταιρίες με κεφαλαιοποίηση κάποιων εκατ. ευρώ να χάνουν και να κερδίζουν -υποτίθεται- σε αξία, με συναλλαγές της... πεντάρας, όπως οι παραπάνω;

Ή μήπως έτσι δημιουργείται μια μαγική εικόνα για τους ανυποψίαστους;

Μήπως για παράδειγμα θα ήταν καλύτερα να μην αλλάζει η τιμή κλεισίματος μιας μετοχής όταν η συνολική αξία συναλλαγών βρίσκεται κάτω από ένα επίπεδο, αντίστοιχο με την εκάστοτε κεφαλαιοποίηση;

Υ.Γ.: Για τα spreads ανάμεσα σε τιμή αγοράς και τιμή πώλησης θα μιλήσουμε μιαν άλλη φορά. Διότι χθες βλέπαμε τη ΝΑΥΤ να έχει διαφορά… 5% ανάμεσα σε bid και ask.

Ούτε …Χρυσή Λίρα να ήταν, που ρωτάς στην Τράπεζα της Ελλάδος και η διαφορά τιμής αγοράς και τιμής πώλησης είναι σκέτο…χαντάκι!

Δεν πάμε καθόλου καλά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v