Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2003

H Τηλέτυπος και το... κυπριακό connection

Εγινε λοιπόν, όπως μάθαμε χθες, μία μόλις μέρα πριν τη σημερινή συνέλευση, η πώληση του 42% της Multichoice Hellas από την Τηλέτυπος, με αγοραστη όχι απευθείας τη NetMed, αλλά δυο... ”αλλοδαπές” εταιρίες.

Βεβαίως πωλητής δεν ήταν μόνο η ίδια η Τηλέτυπος, αλλά κυρίως η κυπριακή θυγατρική της, στην οποία πρόσφατα μεταβίβασε το 33% της Multichoice, στην ονομαστική αξία των 67 ευρώ.

Στην πραγματικότητα η κυπριακή θυγατρική που αγόρασε στα 67 ευρώ, πούλησε το 35% της Multichoice, στα... 559 ευρώ και με το προϊόν της πώλησης θα αγοράσει το 12,5% της NetMed, γράφοντας υποθέτουμε και την αντίστοιχη υπεραξία (εκτός εάν προκύψει αντίστοιχο... goodwill από την αγορά των μετοχών της ΝetMed).

H... ”μαμά” Τηλέτυπος λαμβάνει απευθείας μόνο τα... ”μπικικίνια”, δηλαδή τα 6,65 εκατ. ευρώ, από την πώληση του 7% της Multichoice.

Πλάκα όμως θα έχει να ρωτήσει σήμερα κάποιος από τους μετόχους, γιατί ”παίζει” αυτή η ιστορία των μεταβιβάσεων μέσω Κύπρου, όπως και γιατί δεν αγόρασε η ίδια η NetMed, αλλά οι συγκεκριμένες αλλοδαπές εταιρίες.

Ετσι για να μας λυθεί και μας η... ”απορία” για το ”κυπριακό connection” !!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v