Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2008

ΑΕΓΕΚ: Η αλήθεια για τους... μνηστήρες

ΑΕΓΕΚ: Η αλήθεια για τους... μνηστήρες
Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία πώλησης της ΑΕΓΕΚ με φάκελο, προσφορές και προθεσμίες, διευκρινίζουν οι πιστώτριες τράπεζες που έχουν αναλάβει υπό τον έλεγχό τους την εισηγμένη, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εν εξελίξει διαδικασία πώλησης.

Το δίδυμο Alpha - Πειραιώς βρίσκεται εδώ και καιρό σε επαφή με εγχώριους κατασκευαστικούς ομίλους που ενδιαφέρονται για την ΑΕΓΕΚ (EΛΤΕΧ, JP Άβαξ).

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει αναλυτικά στοιχεία για την εισηγμένη, μια και λόγω της συμφωνίας με τον ινδικό όμιλο DS Construction, η οποία τελικώς ναυάγησε, έχει ήδη διενεργηθεί  οικονομικός και νομικός έλεγχος.

Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν έχουν πρόσβαση σε -ενήμερα- αναλυτικά στοιχεία για την εισηγμένη.

Το πρόβλημα -για τις πιστώτριες τράπεζες- είναι ότι ο καθένας εξ αυτών ενδιαφέρεται για διαφορετικά πράγματα. Άλλος για το χαρτοφυλάκιο έργων κι άλλος για το σύνολο, χωρίς όμως να δίνει προσφορά που να βάζει καν τις τράπεζες στην ιδέα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μόνο ένας εκ των ενδιαφερομένων δείχνει διατεθειμένος να βάλει λεφτά ακολουθώντας διαδικασία αντίστοιχη με αυτήν που είχε συμφωνηθεί με την DSC.

Και ως εκ τούτου, προς το παρόν, είναι προτιμητέος.

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες, μετά την πώληση της Αστακός και τη μείωση των δανείων της ΑΕΓΕΚ κατά 125 εκατ. ευρώ, συνεχίζουν να χορηγούν το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης στην εισηγμένη.

Και πολύ θα ήθελαν να απεγκλωβιστούν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v