Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2003

Δυσκολεύουν τα... πράγματα για την Crown!

Δύσκολα τα πράγματα για το μέλλον της δημόσιας προσφοράς της Crown για το 95% της Hellas Can.

Mπορεί το ΔΣ (ενδεδυμένο με όλη του την ”αντικειμενικότητα”) να απεφάνθη ότι η ”δικαία τιμή” αυτών που το... διορίζουν να είναι στα 5,50 ευρώ ανά μετοχή, αλλά ουδείς από την ”υποκειμενική” αγορά (”υποκειμενική” επειδή κοιτούν την... τσέπη τους και με το δίκιο τους!) φαίνεται να το αποδέχεται, τουλάχιστον με το χαρακτηρισμό του ”δίκαιου”.

Και επειδή απ’ αυτή την αγορά επιδιώκουν να πάρουν τις μετοχές που θέλουν, τα 5,5 ευρώ αποτελούν πλέον ”εξωπραγματικό τίμημα” και πολύ δύσκολα θα το καταφέρουν.

Τώρα η ”συμφωνία” στα νούμερα με την EFG Telesis, αφήνει πολλά για τον ευφάνταστο μικρομέτοχο, αλλά και αυτή η ”εκτίμηση” αντιμετωπίστηκε με καγχασμούς από την αγορά.

Χθες, μια άλλη ανάλυση από την Marfin Hellenic ήρθε να στηρίξει την άρνηση των μικροεπενδυτών να πουλήσουν τις μετοχές τους θέτοντας το minimum της ”δικαίας τιμής” στα 6,46 ευρω, μια απόσταση από τα 5,5 της Crown που αν δεν γεφυρωθεί, η Mitica και κάποιοι άλλοι που κρατούν τις μετοχές δεν πρόκειται να δώσουν τις μετοχές τους!

Σε αυτή δε την περίπτωση, μιας παταγώδους αποτυχίας της δημόσιας προσφοράς, είναι εντός των αναμενόμενων εξελίξεων η πιθανότητα να αναζητηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που θέλησαν να γίνουν ”βασιλικότεροι του βασιλέως” ώστε να είναι αρεστοί στην έξω διοίκηση της εδώ θυγατρικής.

H αποτυχία και τα αποδιδόμενα αίτια συνήθως δημοσιοποιούνται (στην αγγλική) από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα που καλύπτουν τις μεγάλες πολυεθνικές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v