Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2008

Jumbo: Ένα καλό recession story...

Jumbo: Ένα καλό recession story...
Από τα πλέον αγαπημένα χαρτιά των ξένων η Jumbo, αλλά φαίνεται ότι σε δύσκολες χρηματιστηριακές συγκυρίες αφήνουν κατά μέρος τις αγάπες και ρευστοποιούν.

Η μετοχή λοιπόν που μέσα σε ένα δωδεκάμηνο κατρακύλησε από τα περίπου 27 ευρώ στα 15,5 είναι διαπραγματεύσιμη σήμερα με P/E γύρω στο 9 με βάση τα προβλεπόμενα κέρδη της χρήσης (βλέπε Citigroup) που έκλεισε στις 30 Ιουνίου.

Έχουμε δει ένα από τα ισχυρά growth stories της Σοφοκλέους να είναι διαπραγματεύσιμο με μονοψήφιο P/E με βάση τα ιστορικά (!) και όχι τα προβλεπόμενα κέρδη.

Πολλοί, βέβαια, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι ενδεχομένως να έρθουν δυσκολότερες μέρες στο εμπόριο και αυτό θα έχει αναμφίβολα τις δικές του επιπτώσεις στα κέρδη των εταιριών.

Αυτό όμως που φαίνεται από την πορεία των αποτελεσμάτων είναι ότι η Jumbo αναδεικνύεται και σε «recession story», καθώς λόγω του αντικειμένου των εργασιών της και της τοποθέτησής της στην αγορά δείχνει να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις δυσκολίες.

Έτσι, μέσα στη δωδεκάμηνη χρήση 2007 - 2008 (λήξη 30 Ιουνίου) οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν σε ποσοστό 18%, από το οποίο το 14% - 15% προήλθε από τα προϋπάρχοντα καταστήματα (like for like) και μόλις το 3% - 4% από το άνοιγμα νέων.

Για να φανεί η ανθεκτικότητα της Jumbo στις συγκυρίες αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά την πολύ ισχυρή προηγούμενη οικονομική χρήση (2006 - 2007) η like for like άνοδος των πωλήσεων ήταν περίπου ίδια (15% - 16%)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v