Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2008

Ακρίβεια: Γιατί να είμαστε κορόιδα;

Ακρίβεια: Γιατί να είμαστε κορόιδα;
Σήμερα θα γράψουμε για τιμές. Όχι όμως για τιμές μετοχών, αλλά… αγαθών που όλοι αγοράζουμε.

Περίπου 2.500 αναγνώστες ψήφισαν στη δημοσκόπηση του euro2day και σχεδόν 1 στους 3 (ποσοστό 31,2%) θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση, ενώ 21% επιπλέον θεωρεί ότι φταίνε τα κυκλώματα μεσαζόντων για το κύμα ακρίβειας.

Η άνοδος των πρώτων υλών (πετρέλαιο κ.λπ.) συγκεντρώνει μόλις το 12%, που σημαίνει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει το κύμα ακρίβειας στις πρώτες ύλες μάλλον… δεν πείθει την κοινή γνώμη.

Ωστόσο, κατά την άποψη μας, χαμηλό είναι (περίπου 16%) και το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η ακρίβεια οφείλεται και στην έλλειψη «παιδείας» του καταναλωτή.

Μέγα λάθος, αγαπητοί φίλοι. Τις τιμές δεν τις ρίχνει τόσο πολύ η αστυνόμευση και η πάταξη των όποιων ολιγοπωλίων, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τις τιμές τις ρίχνει ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής, που ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τον κοροιδεύουν, που μποϊκοτάρει, που ψάχνει για καλή τιμή στη βενζίνη, στο σούπερ μάρκετ, στην ένδυση, στο εστιατόριο, γενικώς, και ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να έχει service τριτοκοσμικό με τιμές «καλής κοινωνίας».

Θυμηθείτε το, αυτοί που αισχροκερδούν (και δεν είναι λίγοι) ποντάρουν κυρίως στο ότι ο Έλληνας «δεν το ψάχνει», εύκολα βαριέται να κοιτάξει το συμφέρον του, ειδικά όταν δεν πρόκειται για εμφανώς μεγάλα ποσά.

Γιατί να σας (και να μας) περνάνε για κορόιδα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v