Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2008

"Σφηνάκια" για ΟΤΕ και ΑΕΓΕΚ

Σφηνάκια για ΟΤΕ και ΑΕΓΕΚ
ΟΤΕ: Τελείωσαν, σύμφωνα με χρηματιστές, οι πωλήσεις μεγάλου ξένου -αμερικανικού- χαρτοφυλακίου στον τίτλο του ΟΤΕ με το τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Το ξένο χαρτοφυλάκιο άδειασε τη θέση του στον τίτλο του Οργανισμού, με αποτέλεσμα η τιμή του να υποχωρήσει έως τα 13,14 ευρώ από την περιοχή των 15 με 15,60 ευρώ όπου ήταν διαπραγματεύσιμος ο ΟΤΕ στις αρχές του μήνα.

Οι πωλήσεις συνοδεύτηκαν και από άνοιγμα νέων short θέσεων επί του τίτλου, οι οποίες άρχισαν να κλείνουν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η αλλαγή ισορροπιών φάνηκε ανάγλυφα, καθώς σε μια συνεδρίαση με πολύ υποτονικούς τζίρους ο ΟΤΕ είχε εντολές αγορών έως και για 500 χιλ. μετοχές.

Η αλλαγή ισοζυγίου πιστοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. Με την αγορά να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2%, ο τίτλος του ΟΤΕ κατέγραφε κέρδη.

ΑΕΓΕΚ: Το ΟΚ των υπόλοιπων τραπεζών για την είσοδο της Ιόνιος ΑΤΕ του ομίλου Μαρούλη στο μετοχικό κεφάλαιο των ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή εξασφαλίζουν, όπως όλα δείχνουν, οι Alpha Bank και Πειραιώς.

Το δίδυμο των δύο τραπεζών, που έχει αναλάβει ουσιαστικά τον έλεγχο αλλά και την προσπάθεια πώλησης του κατασκευαστικού ομίλου, εμφανίζεται πρόθυμο να αγοράσει μέρος των δανείων των άλλων τραπεζών στην περίπτωση που κάποιες εξ αυτών δεν θελήσουν να αποδεχτούν τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας με τον όμιλο Μαρούλη.

Όχι, όμως, και σε τιμές όσο-όσο. Άλλωστε ένα μέρος των δανείων βάσει της συμφωνίας προβλέπεται να διαγραφεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v