Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2008

ΑΣΤΑΚ: Το "ομόλογο" της Σοφοκλέους

ΑΣΤΑΚ: Το ομόλογο της Σοφοκλέους
Από τα "ομόλογα" της Σοφοκλέους, η Alpha Αστικά Ακίνητα διαπραγματεύεται περίπου 1% πάνω από τη λογιστική της αξία.

Με κεφαλαιοποίηση, λοιπόν, γύρω στα 110 εκατ. ευρώ, διέθετε -μεταξύ άλλων- στις 30/6/2008 ακίνητα 49,1 εκατ. ευρώ, ομόλογα 53,9 εκατ. ευρώ και ταμείο γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ. Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 108,2 εκατ. ευρώ.

Μα θα πείτε, βέβαια, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τόσο οι εταιρίες ακινήτων όσο και οι λοιπές επενδυτικές εταιρίες διαπραγματεύονται στις μέρες μας με discount που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 30% - 40%! Άρα, λοιπόν, η μετοχή της Alpha Αστικά Ακίνητα θα μπορούσε να θεωρηθεί και υπερτιμημένη.

Υπάρχει, όμως, στο σημείο αυτό μία σημαντική διαφορά: το γεγονός ότι η ΑΣΤΑΚ δεν είναι απλώς μία εταιρία επενδύσεων, που εισπράττει ενοίκια και τόκους, αλλά επιπλέον διαθέτει και δική της δραστηριότητα (εταιρία συμβούλων σε θέματα ακινήτων), με την οποία μάλιστα καταφέρνει και σημειώνει κάποια αξιοπρόσεκτα κέρδη.

Για παράδειγμα, στο πρώτο φετινό εξάμηνο τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών ήταν σε θέση να καλύψουν όλα τα έξοδα του εισηγμένου ομίλου, είτε αυτά αφορούσαν στις συμβουλευτικές υπηρεσίες είτε όχι. Και μάλιστα, έπειτα από μία μακρά περίοδο πτώσης, για πρώτη φορά είδαμε στο πρώτο φετινό εξάμηνο τα έσοδα από υπηρεσίες να αυξάνονται και πάλι, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v