Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2003

Επιστροφή μετά τη... ραστώνη

Σήμερα ξεκινάμε με ελαφρύ… ζέσταμα, κάτι σαν… τροχαδάκι, μια και η ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου επηρεάζει ακόμη και τα πιο ευπροσάρμοστα σαυροειδή..

Όσοι παρακολουθούν τη Σοφοκλέους ένιωσαν χθες λίγο άβολα (μια σχετική… ανατριχίλα εντελώς άσχετη με την εποχή), καθώς η συνεδρίαση παρουσίασε έντονη αντιστροφή τάσης και μάλιστα με σημαντικό για την περίοδο όγκο.

Θα μπορούσε η κίνηση αυτή να προδιαγράφει την ύπαρξη ενός τοπικού υψηλού; Θα μπορούσε, αλλά είδαμε κι άλλες συνεδριάσεις του είδους τελευταία, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικός αντίκτυπος.

Ανατριχίλες όμως ένιωσαν χθες κι όσοι παρακολουθούν τη διεθνή σκηνή, εξαιτίας των απανωτών βομβιστικών επιθέσεων σε Βαγδάτη και Ισραήλ.

Οι διεθνείς αγορές πάντως κράτησαν την ψυχραιμία τους δείχνοντας ότι δεν είναι πρόθυμες να παραδώσουν κέρδη εξ αιτίας του φόβου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Κοινώς η ορμή και η ρευστότητα εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι στα χρηματιστήρια. Ακόμη….

Η όλη κατάσταση πάντως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, η οποία δέον όπως αυξάνει όσο αυξάνουν τα επίπεδα τιμών. Κι όχι μόνο λόγω των βομβιστικών επιθέσεων που σίγουρα αποτέλεσαν εξαιρετικά δυσάρεστη ”έκπληξη”.

Κυρίως λόγω ενός άλλου γεγονότος, το οποίο αναγνωρίζουν όλοι οι σοβαροί ξένοι και εγχώριοι αναλυτές.

Οι αγορές προεξοφλούν αυτό το διάστημα μια σειρά από θετικές προσδοκίες που αφορούν στην οικονομική και επιχειρηματική ανάκαμψη (στο εξωτερικό) και μια σειρά από αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές (στο εσωτερικό). Κοινώς ανεβαίνουν με την ελπίδα ότι τα διάφορα ”ΘΑ”… θα γίνουν πραγματικότητα

Κι αν δεν γίνουν, η πτώση θα είναι εξίσου γρήγορη με την άνοδο που προηγήθηκε. Δεν αποκλείεται μάλιστα τότε να γίνει και ο μεγάλος εγκλωβισμός μεταξύ εκείνων που θα εκλάβουν την πτώση ως… διόρθωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v