Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2003

ΕΤΕ: Διάθεση ποσοστού με ρυθμό για…. ”κατοστάρι”

Γιατί ανέβηκε 5,2% χθες η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; είναι το εύλογο ερώτημα του απλού επενδυτή.

Διότι μέρος της αγοράς ”πληροφορήθηκε” ότι επιταχύνονται στο μέγιστο βαθμό τα σχέδια διάθεσης ποσοστού 10% κατ ελάχιστον της τράπεζας, μέρους δηλαδή του ποσοστού που ελέγχει άμεσα στο Δημόσιο, μέσω της ΔΕΚΑ, αν όχι και ολόκληρου αυτού του ποσοστού, που κινείται στο 18,5%.

Που σημαίνει ότι υπάρχουν προσδοκίες για διάθεση σε... καλή τιμή!!!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα στελέχη της ΕΤΕ καλούνται να κάνουν τα πάντα σε ρυθμό… Ολυμπιακής ”κούρσας” των 100 μέτρων, αφού τα road show στο εξωτερικό φέρονται να ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, (πιθανότατα και στην αρχή της), προκειμένου η όλη ιστορία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου κι όχι εντός του Οκτωβρίου όπως αρχικά είχε διαρρεύσει!!!

Ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, όμως, να αποδειχθεί μια άλλη πτυχή της ίδιας υπόθεσης. Κάποιοι διατείνονται -με σημασία- ότι η διάθεση ποσοστού της ”μεγάλης μας φίλης” σε μεγαλοεπενδυτές (πιθανώς εξαιρετικά... ολιγάριθμους και ιδιαίτερα μεγάλους) είναι ήδη ”κλεισμένη δουλειά”!

Ίσως το σενάριο αυτό να συνδυάζεται άμεσα με κάποιες πληροφορίες που θέλουν την ΕΤΕ να προσεγγίζει σύντομα τα... 22 ευρώ.

Ίδωμεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v