Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2008

Ο χουβαρντάς κύριος Σωκράτης

Ο χουβαρντάς κύριος Σωκράτης
Ο Χαμαιλέοντας, μέσα στην ταπεινοφροσύνη του, δεν έχει παρά να δεχτεί τα συγχαρητήρια του πιστού κοινού του για την ΠΛΗΡΗ επιβεβαίωση των χθεσινών σχολίων για το προβλεφθέν τέλος της τουρκικής εκστρατείας της Intralot.

To συγκεκριμένο σχόλιο για το οποίο και αποζητούμε το... χειροκρότημα κατέληγε ως εξής: «Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν ο "νικητής" θα έχει εξασφαλίσει περιθώριο κέρδους τέτοιο που θα του διασφαλίζει την αυτόνομη επιβίωση κι όχι για την "τιμή των όπλων" να καταλήξει "νικητής" σαν αυτούς που... τους κλαίνε οι ρέγγες!».

«Νικητής», όπως θα γνωρίζετε, ανεδείχθη η εταιρία του κ. Κόκκαλη, αποδεχόμενη το ύψος της ποσοστιαίας αμοιβής της για τη διενέργεια του τουρκικού Στοιχήματος να ανέρχεται στο 1,4% των ακαθάριστων εσόδων, όταν μέχρι σήμερα λειτουργούσε το ίδιο Στοίχημα λαμβάνοντας το... 11,3% των εσόδων!

Φοβερά μαθηματικά, ταμάμ για τους δεκάδες πιστούς αναλυτές της, που θα πρέπει να εξηγήσουν στους (τυχερούς) θεσμικούς διαχειριστές πού στην ευχή θα βρουν τα λεφτά για να πληρώνουν τις ζημίες που θα προκύπτουν.

Στο άγχος για την ανάγκη διατήρησης του τουρκικού χαρτοφυλακίου στο πελατολόγιό της, η Intralot έκανε ένα κρίσιμο λάθος: Δεν υπολόγισε ορθά την αποφασιστικότητα των μεγάλων συναγωνιστών της (Ladbrokes, Lottomatica/Snai/Dogan και βασικά τους τελευταίους) να μπουν αξιοκρατικά στο παιχνίδι και τους υποτίμησε, με αποτέλεσμα να συρθεί κυριολεκτικά σε έναν αγώνα δρόμου χαμηλών προσφορών.

Εκεί είναι σαν το πόκερ: Αυτός με τη βαθύτερη τσέπη έχει με το μέρος του τις πιθανότητες. Οι χαμηλές προσφορές της κοινοπραξίας των Ιταλών ανάγκασαν την Intralot να πάει χαμηλότερα ή αλλιώς να χάσει την Τουρκία από τους Ιταλούς.

Προτίμησε να πάει χαμηλότερα και να «κερδίσει» έστω κι αν από πουθενά δεν φαίνεται πώς η Τουρκία, με περισσότερα σημεία πώλησης από πριν, θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο κόκκινο μελάνι των ζημιών.

Οι ανταγωνιστές της της επέφεραν ένα καίριο πλήγμα, σπρώχνοντάς την στο να «κερδίσει» αλλά να αιμορραγεί κατ' έτος, για το προνόμιο «να έχει την Τουρκία». Όταν γράφαμε σ' αυτήν εδώ τη στήλη ότι ενδεχομένως ο «νικητής» θα αναδειχτεί «για την τιμή των όπλων» και ελπίζαμε ότι «δεν θα τον κλαίνε οι ρέγγες», δεν περιμέναμε ποτέ πως η Intralot θα έφτανε στο σημείο να «συντηρεί» την τουρκική λοταρία, έτσι για το... ονόρε.

Μπορεί όμως ο κ. Κόκκαλης τελευταία να μετατρέπεται σε πολύ large and generous, ανατρέποντας το παλιό μοντέλο του, και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι. Αλλά και η περίπτωση της χορηγίας του ΠΑΟ με 5 εκατομμυριάκια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού τι δείχνει; Έναν γενναιόδωρο και ευγενικό κύριο.

Οπότε, ο Χαμαιλέοντας δεν έχει παρά να υποκλιθεί με σέβας μπροστά στις χειρονομίες του προέδρου. Μια στον ΠΑΟ, μια στην Τουρκία, μια άλλη στην G-TECH στη Χιλή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v