Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2008

Ευρωσύμβουλοι: «Εκτόξευση» αποτελεσμάτων

Ευρωσύμβουλοι: «Εκτόξευση» αποτελεσμάτων
Δεν ζορίστηκαν όλες οι εταιρίες από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τελευταία διεθνώς, υπήρξαν και εξαιρέσεις. Μία από αυτές ήταν η Ευρωσύμβουλοι που… εκτόξευσε τα μεγέθη της.

Ο κύκλος εργασιών στο α΄ εξάμηνο του 2008 ανήλθε σε 7,26 εκατ. ευρώ έναντι 3,0 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2007, ενισχυμένος κατά… περίπου 140%. Το EBITDA για τον όμιλο διαμορφώθηκε σε 1,65 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ήταν 1,24 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων 921.747 ευρώ, ενώ στο περυσινό εξάμηνο υπήρχαν ζημίες της τάξης των 704.103 ευρώ και 534.783 ευρώ αντίστοιχα.
 
Σημειώστε επίσης ότι, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, το 45% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από το εξωτερικό και από την υλοποίηση έργων σε περισσότερες από 25 χώρες, ενώ το 35% του κύκλου εργασιών της καλύπτεται από έργα του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο 20% του κύκλου εργασιών καλύπτεται από πελάτες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 
Με λίγα λόγια, η εταιρία κατάφερε να βγάλει στο α΄ εξάμηνο του 2008 περισσότερα κέρδη απ' όσα έβγαλε ολόκληρο το 2007, ενώ σημαντική αύξηση υπήρξε και στην καθαρή θέση της μητρικής εταιρίας που έφτασε τα 8,08 εκατ. από 7,68 εκατ. που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τι περιμένει εφεξής η Ευρωσύμβουλοι;

Να τι λένε οι ίδιοι: «Για το σύνολο της χρήσης, αναμένεται ανάλογη επίδοση όσον αφορά στον κύκλο εργασιών, ενώ προσδοκάται ότι το τελικό περιθώριο κέρδους της μητρικής θα πλησιάσει το 15% του κύκλου εργασιών. Η εταιρία με βάση το ανεκτέλεστο ύψος έργων της, τον ρυθμό υπογραφής νέων συμβάσεων αλλά και την ωρίμανση των επενδύσεών της εκτιμά ανάπτυξη της τάξης του 15% - 20% ετησίως για την επόμενη τριετία».

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η εταιρία έχει κεφαλαιοποίηση 17 εκατ. ευρώ. Οι λοιποί υπολογισμοί… δικοί σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v