Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2002

Τους αλλάζει σαν... πουκάμισα.

Εξι ηγετικά στελέχη σε ισάριθμα έτη άλλαξε ο ΟΤΕ, μια πρακτική που καθόλου δεν αρέσει στους ξένους επενδυτικούς οίκους. Ενώ εμείς ”πανηγυρίζαμε” την πρώτη εκλογή διοίκησης του Οργανισμού, όχι με διορισμό από το Δημόσιο αλλά από τη γενική συνέλευση του... Δημοσίου με τρεις ελεγχόμενες από το Δημόσιο τράπεζες, οι ξένοι αποφάσισαν ότι το ”δεν είναι Γιάννης είναι... Γιαννάκης”, μάλλον τους ενοχλεί.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την πίεση στη μετοχή του Οργανισμού, πίεση που εκτιμάται πάντως ότι θα είναι βραχυχρόνια, προ αλλά και κατόπιν εκλογής της νέας διοίκησης. Συνολικά ο ΟΤΕ απώλεσε τις τελευταίες ημέρες περίπου 4% της αξίας του.

Επί της ουσίας, εγχώριοι αλλά και ξένοι αναλυτές ”κατηγορούν” το Δημόσιο ότι εκείνο επέβαλε την αποχώρηση του κ. Μανασή (για λόγους σχετιζόμενους με τις ”σχέσεις” του τελευταίου με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο), στον οποίο είχε προηγουμένως παραχωρήσει επί δύο χρόνια σχεδόν απόλυτες εξουσίες.

Στα συν του νέου CEO, του κ. Αντωνακόπουλου, καταγράφεται η προηγούμενη διοικητή εμπειρία σε υψηλά πόστα της SHELL, αλλά και η θητεία του στο ΣΕΒ, και στα πλην η σχετικά περιορισμένη εμπειρία του σε τηλεπικοινωνιακά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v