Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2008

Το νοσοκομείο, το Βατοπέδιο και οι... καραμπόλες

Το νοσοκομείο, το Βατοπέδιο και οι... καραμπόλες
Η πώληση του πρώην ολυμπιακού συγκροτήματος ακινήτων από τη Μονή Βατοπεδίου στην κυπριακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης Noliden διενεργήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Τι μεσολάβησε ώστε το θέμα να ανοίξει πέντε μήνες μετά, με το που ολοκληρώθηκαν τα μπάνια του λαού και άνοιξε η σεζόν;

Το ότι οι ιερές business Μονής Βατοπεδίου και Δημοσίου στα ακίνητα έχουν σκιές δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Αρκεί η εισαγγελική παραγγελία ανοίγματος και πάλι του φακέλου για τις ανταλλαγές εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου, του Αγίου Όρους, με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν. Γιατί πέρασαν πέντε ολόκληροι μήνες ώστε το θέμα -στην αρχική του μορφή- να δει τα φώτα της δημοσιότητας ως υπόθεση με άρωμα σκανδάλου;

Όταν μάλιστα είναι γνωστό στην αγορά ότι το εν λόγω συγκρότημα, που περιήλθε στη Μονή Βατοπεδίου στο πλαίσιο των swaps με το ελληνικό δημόσιο, διεκδίκησαν ισχυροί επιχειρηματικοί παράγοντες. Με πρόσβαση μεταξύ άλλων και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι της αποκάλυψης προηγήθηκαν επαφές επιχειρηματικών παραγόντων με τους μετόχους της Noliden.

Σε τι αφορούσαν; Στην από κοινού δημιουργία νοσοκομείου στο συγκρότημα των 22 χιλιάδων τ.μ. Επαφές που δεν ευοδώθηκαν. Να αποτέλεσαν την αφορμή για να ξεκινήσει ο πόλεμος;

Υ.Γ. : Γνωστός επιχειρηματίας δήλωνε προ διμήνου βέβαιος ότι σύντομα θα κατέχει ακίνητο που θα του επιτρέψει να βγει γρήγορα με κλινική στο Λεκανοπέδιο. Προφανώς, αλλιώς τα υπολόγισε και αλλιώς του βγήκαν. Και παρότι έχει διατελέσει και… Πατριάρχης στη Μονή Βατοπεδίου, βρέθηκε… μοναχός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v