Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2003

Compucon: Μια πώληση που αφήνει... υπονοούμενα

Σημαντικό ποσοστό των μετοχών του (σχεδόν 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) ανακοίνωσε προ ημερών ότι πούλησε ο βασικός μέτοχος της Compucon κ. Βασίλης Θωμαΐδης .

Μιλάμε για 610.000 μετοχές που δόθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου-χωρίς να γίνουν πακέτα- και χωρίς να πιεστεί η τιμή, η οποία μάλιστα αυξήθηκε την ίδια και τις δύο επόμενες ημέρες.

Ολα αυτά μας βάζουν σε… σκέψη, δεδομένου ότι το εξάμηνο της εταιρίας ήταν κακό (μείωση πωλήσεων αλλά και πτώση των κερδών κατά … 60%) ενώ και η μετοχή το τελευταίο διάστημα είχε πάρει για τα καλά την… κατιούσα.

Τι συνέβη άραγε και ”πουλήθηκε” σε μάλλον χαμηλή τιμή ποσοστό 4,98% ( που σημαίνει ότι ο αγοραστής, ακόμη κι άν είναι... ένας, δεν έχει υποχρέωση γνωστοποίησης της ταυτότητας του ή αναγγελίας των πωλήσεων του) με άμεση συνέπεια να απωλέσει, τουλάχιστον... θεωρητικά, ο κ. Θωμαΐδης την πλειοψηφία του 51%;

Πρόκειται μήπως για κάποια off shore συμφερόντων του; ( στη περίπτωση βεβαίως αυτή, πάλι… θεωρητικά, θα έπρεπε να το ανακοινώσει στο ΧΑ, αλλά όπως έχουμε διαπιστώσει τέτοια πράγματα ανακοινώνονται μόνον όταν… βολεύουν τους μεγαλομετόχους).

Η μήπως πρόκειται για κάποιο ”επενδυτικό σχήμα” που έχει συγκεκριμένα σχέδια, αν όχι για την εταιρία, τουλάχιστον για τη… μετοχή της;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v