Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2003

Οι ”αφανείς”... ήρωες της Τράπεζας Ελλάδος

Φαίνεται ότι χρειαζόταν σειρά δημοσιευμάτων και μια ερώτηση στη Βουλή, για να λάβουμε γνώση- έστω και σε γενικές γραμμές- του μετοχολογίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αφού εδέησε λοιπόν η ”ανώτατη πηγή” της Τ.τ.Ε. (πιο...ανώτατη όπως θα καταλάβατε δεν... υπάρχει), μάθαμε επιτέλους γιατί εμφανίζει τόσο μικρή εμπορευσιμότητα η μετοχή, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής, χωρίς να φαίνονται βασικοί μέτοχοι.

Το Δημόσιο λοιπόν, ελέγχει περίπου 8% και έχει... πασάρει άλλο ένα 34% (!) σε διάφορα Ταμεία, (περίπου... 15 τον αριθμό λένε οι πηγές του Χαμαιλέοντα) ελεγχόμενα έμμεσα από αυτό, τα οποία, προφανώς κατόπιν σχετικής ... καθοδήγησης (είδατε τι κομψά το έθεσα;), δεν πουλάνε ”ποτέ και με... τίποτα”!!!

Η διαπίστωση βέβαια αυτή δημιουργεί ένα ερώτημα.

Αντί να ”φωνάζουν” οι ”κύκλοι” της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε φορά που ανεβαίνει η τιμή, για τους κακούς κερδοσκόπους, γιατί δεν βγαίνουν τα Ταμεία να ”ξεφορτώσουν” μετοχές με κέρδος και να αγοράσουν μετά...φθηνότερα;

Αυτό βεβαίως θα ήταν προς όφελος και των ασφαλισμένων που έως στιγμής λαμβάνουν μόνο το... μέρισμα. Γιατί να πάει χαμένη αυτή η... υπεραξία για τους αφανείς- ως αποδεικνύεται- ήρωες της Τ.τ.Ε;

Μήπως φοβούνται τίποτα άλλο οι κρατικοί... ”εγκέφαλοι”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v