Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2003

Informatics: Βάζει… χέρι στην Κεφαλαιαγορά!!!

Αίσθηση –τι αίσθηση… ξερή την έχει αφήσει- έχει προκαλέσει στην αγορά η γεμάτη αιχμές, κυρίως εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωση της εταιρίας Ιnformatics (μεταξύ των βασικών μετόχων της οποίας συγκαταλέγεται, ας μην το ξεχνάμε αυτό, κι ο εισπράξας το μεγαλύτερο σε ύψος πρόστιμο ως φυσικό πρόσωπο, ήτοι ο βασικός μέτοχος της Sex Form κ. Αντ. Παπαδόπουλος).

Πρόκειται ίσως για την πρώτη φορά που επισήμως μία εισηγμένη εταιρία παίρνει θέση σε τέτοια υπόθεση και εμμέσως, πλην σαφώς, αναφέρει ότι η άνοδος της τιμής της μετοχής δεν οφειλόταν σε χειραγώγηση, όπως αποφάνθηκε η Επιτροπή, αλλά σε… φυσιολογική εξέλιξη.

Η διοίκηση λοιπόν της εταιρίας, αφού σημειώνει ότι στην απόφαση της Ε.Κ. η άνοδος της τιμής της μετοχής χαρακτηρίζεται ως ”αναίτια”, υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

”Δηλώνουμε, όπως άλλωστε είχαμε δηλώσει και σε σχετική μας απάντηση προς το Χ.Α., ότι σε καμία περίπτωση η άνοδος της μετοχής μας την περίοδο εκείνη δεν ήταν αναίτια, αλλά οφειλόταν σε διόρθωση της τιμής, ως επακόλουθο του ενδιαφέροντος που έδειξε το επενδυτικό κοινό μετά από μια μακρά και μη συσχετιζόμενη με την πορεία της εταιρίας πτώση της τιμής της μετοχής μας”.

Που σημαίνει προφανώς, αν καταλαβαίνουμε καλά τα Ελληνικά, ότι η εταιρία αμφισβητεί ευθέως την Επιτροπή ως προς τη χειραγώγηση της μετοχής της από τα πρόσωπα στα οποία επεβλήθησαν τα πρόστιμα!!!

Καταλήγει δε η ανακοίνωση ως εξής: ”Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι προοπτικές της εταιρίας μας για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά την πρόσκαιρη κρίση στις αγορές, παραμένουν ευοίωνες, η άνοδος των πωλήσεών μας σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι ήδη ορατή και υπό πολύ καλύτερες συνθήκες και αισθανόμαστε τη σιγουριά ότι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες όσων μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους”.

Επ’ αυτού έχουμε να σημειώσουμε κατ’ αρχήν ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα 6μήνου (στοιχεία EFG Securities) η Ιnformatics παρουσίασε τα εξής λίαν… ικανοποιητικά αποτελέσματα, τα οποία αναμφιβόλως δημιουργούν αίσθηση:

Μείωση κύκλου εργασιών κατά 31,7% στα 18 από 26,4 εκατ. ευρώ, μείωση κερδών προ φόρων και τόκων κατά 91,3% στα 81.000€ και μείωση κερδών προ φόρων κατά 86% στα 85.000€!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v