Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2002

Ο κύκλος των χαμένων ...προσδοκιών

Ποιος δεν θυμάται τον οργασμό που είχε δημιουργηθεί γύρω από το ψηφιακό μέλλον της Σοφοκλέους, όταν οι φιλοδοξίες του ΔΟΛ, αλλά και τα σχέδια διαφόρων επιχειρηματιών της πληροφορικής και των εκδόσεων, είχαν ως κοινό τόπο την είσοδο του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet (με ”πλούσιο” ή όχι και τόσο ”πλούσιο” περιεχόμενο) σε κάθε ελληνικό σπίτι;

Οι ευγενείς αυτές φιλοδοξίες μπορεί να παραμένουν (αφού δεν αποκλείεται, σύντομα ή αργότερα, να γίνουν πραγματικότητα), αλλά η βιαστική προεξόφλησή τους στο ταμπλό δημιούργησε τεράστιες πληγές σε όσους πίστεψαν ανεπιφύλακτα τα όσα, ομολογουμένως μεγαλόπνοα, άκουγαν.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί η παράθεση ορισμένων στοιχείων. Οι τρεις μετοχές με τη μεγαλύτερη μείωση αξίας στο 12μηνο (19-03-2001/19-03-2002) ανήκουν κατά σειρά στις εταιρίες Multirama, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και IMAKO, με ποσοστά πτώσης που κυμαίνονται μεταξύ 72,8% και 81,8%!

Απώλειες, το μέγεθος των οποίων γίνεται συγκριτικά ακόμη πιο δυσβάστακτο, αν ληφθεί υπόψη η πορεία του Γενικού Δείκτη στο ίδιο διάστημα, που ήταν μεν πτωτική, αλλά κατά περίπου 23-24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v